Ultralång-SM Del2 (2011-10-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lindesnäs
Arrangör: HJS-Vansbro OK
Land: Sverige
Distans: 23,7km
Sträcka: 10.36 km
Tid: 64:43
Tungt lopp. Hade tänkt gå med och se hur länge jag orkade, sen fokusera på att ta mig i mål. Tyvärr svarade inte benen riktigt på väglöpningen och jag fick släppa ganska tidigt. Kände mig ändå ganska stark och fokuserade på att disponera loppet rätt. Första varvet var ungefär 14km. Kändes ganska bra när jag kom in till varvningen, självklart är man trött, men jag tyckte att jag höll en bra energinivå.
Halvvägs in på andra varvet började jag känna mig rejält trött, var vid ett par tillfällen nära att få kramp i baksida lår. Psykologiskt var det ganska skönt ändå, man var på väg tillbaka igen och ett par andra i min klunga var inte bara nära krampen, utan mitt i den. ett litet misstag på kontroll 25, i övrigt ett ganska prickfritt lopp. Hällde i mig min sista gel när det var ungefär 20minuter kvar och den bar mig resten av banan.

Jag är väldigt nöjd med loppet. Är egentligen inte tränad för den här distansen i dagsläget, men det känns skönt att komma imål och se att man har tagit sig rund på en kilometertid på 6:15. Synd bara att man är 17:40 efter med den farten. Nu är det bara bygga vidare på det här i vinter så ska vi se hur mycket jag kan närma mig till nästa års ultralång :)
Visa kommentarer (0)
 
Ultralång-SM Del2 (2011-10-01)