3+3 Sälen Etapp 3 (2017-07-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hemfjällstangen
Distans: Medel
Sträcka: 6.02 km
Tid: 49:23
Genomsnittlig puls: 161
Maxpuls: 179
Ja, svårt va det. Inte så hög intensitet på dagens tävling då jag bommade för mycket, på tok för mycket. Men man måste ha sina "ups and downs". Inte jättenöjd. Det var nog stress och Press som gjorde det.

Målet var att gå sakta och säkert. För att slippa förlora tid och tappabort mig....dock så blev det sakta och lost....ingen bra kombo, inte när man inte tänker.

----------------------


1an - Mycket säker, på mossen och så upp.

2an - här bökade jag rakt på, hoppade på stigarna, men sen känner jag för att gena och fin orientera istället för att springa stigen runt (som inte var så mycket runt). Här missar jag men lyckas läsa in mig till slut ändå.

3an* - "upp på åsen och följa fram till kärret sen ner höger" Det va planen, men problemet va att det som jag trodde va ås va ingen ås, inte ens en sänka, så jag sprang på åsen som låg lite åt sidan och började undra varför det inte kom ett kärr, och så kom det ett kärr, men som låg bredvid åsen, och på kartan såg jag den inte.....(Hur jag kunde missa mitt kärr som jag tror var på andra sidan är oklart, då jag tror att jag såg det lilla kärret under kontrollringen efteråt. Dock oklart, då ringarna var ogenomskinliga och oklippta.) Jag missar i alla fall kontrollen med åtminstone 5min. Sprang ju vidare tills det verkligen kändes fel... Försökte våga gomstrategi då det bode koma något tydligt längs "den förmodade åsen" men missade ju det när jag va för högt upp....

4an - Riktigt säkert. Gick upp höger mot det halvöppna(istället för mot stigen) För att ta stora sänkan som sista säkra och sen långsamt ta mig från till den ensamma åsen i det platta med kontrollen på. Kommer lite högt men tappar inte mycket. Kan dock varit snabbare att ta stigen.

5an - Stigen tills den delas och sen går ihop igen, sen ner i det öppna mot kontrollen, Tvekade en aning när jag kom ner, stannade lite tidigt istället för att bara springa över kanten. (Såg att det va jätte öppet och att det hade gått bra att springa rakt på...)

6an - Ner genom kärret, genom skogen ut på det öppna, syntes väl. Inga problem,

7an - Rakt på till nästa öppna med stenarna. Sen lite upp mot nästa lilla öppna där även en skoter led ska korsa. Sen ner mot höjden, genom kärret och sen riktning ner, tvekar efter att ha sprungit ner en kurva, vänder upp till sista säkra kärret,(precis bakom) och märker att det ska vara en kurva till. Finner den väl. Nöjd men att rädda potentiella bommen innan den sker!

8an* - Mål säkert. Ut till bäck-sänkan, upp till det halvöppna, följa kanten till höjden, ta riktning in räkna 3 sänkor..... Tänkte dock inte riktigt väl och siktar för mycket upp istället för att sikta mer ner. Missar då den viktiga sista sänkan då den är så flack så högt upp och virrar minst 4min, tar lång tid innan jag inser att sänkan ska vara rejäl och att jag måste gå ner mer där sänkorna är tydligare. DÅ hittar jag den fort...........Skulle gjort som han i gul grönt (ingen aning vem och vilken klubb, måste kolla upp det...) Som jag pratade med efteråt som gått nedanför och sett allt mycket tydligare för att lätt hitta fram till kontrollen. Läxa lärd/ bra erfarenhet till nästa gång! Litet uppvaknande.

(Nu känns det som att jag är lite uppgiven och seg... men ger inte upp)

9an - Upp på åsen för att sedan följa den ner till stigen, Upp på åsen på andra sidan, ner mot höjden och sänkan för att följa sänkan ner, sedan över höjden och ner i jätte sänkan. Innan jag springer ner i sänkan tar jag en tut omkring när man är högre upp för att spana efter stenen. Ser inget, Läser kartan, märker att den ska vara nere i och springer då ner, och ser den fort. (trodde den skulle ligga på kanten).

10an - Lätt över åsen, följer sänkan, lite osäker då det känns som att den borde dyka upp men blir snabbt uppenbart att jag inte hade kunnat missa stenen/Bumlingen.

sista - Snabbt ut till ledningen, nu vet man vart den är.

*Enligt mig så bommade jag 3an och 8an
----------------

- Stressen och pressen. Skulle sett till att vi alla kommit iväg tidigare hemifrån för att få rutinerna rätt och haft mer tid på TC.
- Höll mig inte till original planen vid 2an redan...
- För bråttom till 3an, och vid 8an, istället för att läsa in mig så virrade jag(8) och skulle ha planerat bättre till 3an.
- Känns som det blev en del dumma misstag som den vanliga felix inte hade gjort......
- Lite nere känsla. Känns som att jag vill göra om det igen och göra bättre. Inte rätt känsla idag.

+ Väljer det som i stunden känns bäst för mig utefter min förmåga, känns det som.
+ Bra mentalitet som hoppades på bra resultat då de andra kunde ha bommat oxå, trotts att jag kände att jag bommat ordentligt.
+ Höll ihop det efter sista bommen in i mål.
+ Känner att jag ändå är väldigt vass i denna terräng. Älskar
Visa kommentarer (0)
 
3+3 Sälen Etapp 3 (2017-07-02)