Tiomilarepet (2014-04-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gömmaren
Sträcka: H90
Sträcka: 8.84 km
Tid: 69:37
Och så iväg!
Tar kartan men stiger naturligtvis direkt åt sidan till vänster för att låta de vilda H16 horderna passera.
Börjar få kläm nu på andra löpare och blir inte ett dugg stressad av masstarten. Bryr mig bara om min kontroll och kartkontakt vilket direkt gör att jag förlorar en halv minut till första kontrollen ?
Vet inte hur jag tänkte när jag lade om planen till tvåan. Förmodligen inte alls. Tror att det kostade ca två minuter i alla fall.
Trean och fyran är inte mycket att säga om. Utgången mot fem är i alla fall kass. Skall vi tro 20 sekunder? Slutet av den kontrollen är i alla fall bra gjord. Bättre fortsätta höger om strecket än att korsa det skulle jag tro.
Små krokar på både fem och sex irriterar naturligtvis. Det kostar i snitt 30 sekunder styck.
Åttan får en väl vara nöjd med men nio är brast det rejält. Började nog leta sankmark i vidvinkel istället för att kolla kompassen. Måste ha det i åtanke för det där är en återkommande situation när jag vet att jag är framme att jag börjar leta brett och när jag väljer vänster eller högerräddning så är inte kompassen med i beslutet. 3 och en halv minut är rätt mycket nu för tiden.
Efter 10 hittade jag en ny stig. Borde väl ha avfärdat den tidigare kan man tycka och bara vikt ned. Tre nya minuter.
Efter 11 identifierar jag den svarta linjen kring sankmarken men är inte tillräckligt närvarande för att direkt gå över surdraget. Illa. 1 minuts straff. Därefter bra trots den mycket förvirrande rondellen.
Totalt sumpar jag nog strax över 10 minuter, kanske till och med 12. Bra bra. Massor av potential.
Visa kommentarer (0)
 
Tiomilarepet (2014-04-23) Tiomilarepet (2014-04-23)