Skogsluffarna Lång (2016-09-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Harberget, Älta
Arrangör: Skogsluffarnas OK
Distans: 7,7km
Sträcka: H40
Sträcka: 8.79 km
Tid: 57:41
Genomsnittlig puls: 159
Maxpuls: 168
Årets bästa lopp! Äntligen får jag nog säga.
Lägger 30s på en kontroll annars i princip rent och ett skönt flyt under hela loppet. Kroppen kändes bra. Kunde hålla hyfsad fart utan att bli trött, skön känsla!
Var under tidspress idag då jag skulle vara på den årliga släktträffen kl. 12.00. Så idag gällde det att gå bra. Kanske borde boka in saker efter tävling fler gånger =)

1. Fin tallhed med ett myller av stigar bjuds från startpunkten. Struntade i stigarna och höll mig nära strecket, fick stigen ner mot den större stigen så visste då att jag hållt bra riktning. Sen höger om det förbjudna området. Passerade stigen och rundade höjden. Sen blev jag lite osäker men det löste sig fint.
2. Bestämmer mig direkt att gå höger om det förbjudna och sen nyttja någon av stigarna. Bra koll hela vägen in till kontrollen.
3. Stenkoll hela vägen. Över mossen, vänster om höjden, kollar av branten, ser stenarna, får det gula, otydliga stigen och korsar där stigen, upp på höjden och går höger om den runda lilla höjden, upp över nästa höjd och sen följer jag mossen och så ner i sänkan. Tänk om det alltid kunde kännas såhär enkelt.
4. Kanske fick hybris och gör dagens lilla bom på 30s. Bra koll en bra bit men sen blir det diffust och jag hittar en kontroll men, fasen inte min!!! Läser ändå in mig snabbt och går bara 30s.
5. Hittar här inget riktigt bra vägval. Ligger nära strecket och det blir mkt upp och ner.
6. Tvekar lite om vägvalet. Lite vänster om strecket och upp på höjden. Men väljer det andra vilket visade sig vara bra. Sparade några höjdkurvor och hittade bra löpstråk. Lite orolig att hamna för långt ner men löste det perfekt. Satt aningen högre upp än jag tänkt.
7. Var lite sugen att springa nedanför höjden fram till det gula. Men lite orolig över det gröna där. Eller ta ordentlig höjd i en vänsterbåge? Jag valde att springa på skrå som jag tycker är svårt. Har bra koll på att jag är rätt i höjd men i ärlighetens namn så har jag inte stenkoll på var jag är längdmässigt. Får ändå en av branterna mitt på sträckan men vet inte vilken det är. Fortsätter och sen flackar det ut och där framme ser jag en kille glida titta fram bakom en punkthöjd, tack och bock! Hade jag inte hållt rätt höjd hade jag nog fallerat här. Lite tur!
8. Inga problem. Noggrann med riktningen och koll på otydliga höjden mitt på strecket.
9. Ser första branten på långt håll. Sen klänger jag upp strax höger om nästa brant. Riktning och ser sen kontrollbranten och där bakom sitter den.
10. Hamnar i en del bröt i början på sträckan men har bra koll på mossen, sen mellan höjderna och bra koll. Sen lite osäker sista biten och hamnar aningen till vänster. Men där är sänkan väldigt tydlig och då löser det sig.
11. Koll på branten höger om mig i början på sträckan. Sen rätt enkelt då jag springer mellan höjden och mossen tills mossens slut. Vill sen ta kontrollen ovanfrån för att inte strula till det. Möts av löpare då jag faller ner mot kontrollen vilket gör att jag är mer säker på att jag är på rätt väg.
12. Hamnar lite till vänster men ser då mossen och svär till.
13. Dålig utgång då jag fortsätter längs med branterna istället för att gå upp direkt. Tar lite tid på mig att kolla vägval. Lite dålig kartkontakt i början men försäker hålla koll på kompassen. Öppnar upp sig innan kraftledningen och där får jag bättre koll och får sen stig nästan ända fram till kontrollen och kan ösa på. Viker sen av vid mossen/stenen och inga problem sista biten.
MÅL. Tvekar lite. Höger upp på stigen? Eller klänga ner till stigen vänster om strecket? Väljer att börja följa höjden för att sen falla ner vänster upp på stigen. Tror inte det var så stor skillnad vilket man än hade valt.
Får ta fram det här loppet vid tillfällen då jag gjort mindre bra lopp.
Nu skrev jag mycket om varje kontroll för att kunna gå tillbaka och se hur jag tänkte. För vissa dagar så tänker jag inte alls verkar det som.
Dölj kommentarer (2)
Niköas H: Grattis. Snyggt lopp. Tur jag inte kunde vara med idag så att jag slapp förnedras.
Henrik Sjögren : Tack Niklas! Äntligen ett lopp utan en massa bommar :)
Lägg till kommentar
Spara
 
Skogsluffarna Lång (2016-09-18) Skogsluffarna Lång (2016-09-18)