Stockholm City Cup E3 (2015-06-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hagaparken
Arrangör: Södertörn Sundbyberg
Distans: Sprint
Sträcka: 2,9m
Sträcka: 3.25 km
Tid: 19:03
Precis som förra året bjöd sista etappen inte på särskilt intressant orientering. De få vägval som fanns var det inte så stor skillnad på. Viktigast sålunda att bara bestämma sig och kuta utan att tveka. Löphastigheten helt avgörande! Undrar om det är ett medvetet banläggningsbeslut? För mig resulterar det dessvärre i frågan om deltagandet är värt pengarna...
Hur som helst kan jag inte annat än imponeras över hur snabbfotade och konditionsstarka många är!
Lite märkligt utifrån 15 sekunders startdjup hamnade jag i något slags vakuum, utan ryggar att gå på eller få draghjälp av.

1. Banans intressantaste sträcka med vägval i det ögonblick man får kartan och skall hitta startpunkten. Gynnar inte de jag avundas, det vill säga de skickliga som förmår att orientera med framförhållning. Inte ens så här efteråt lyckas jag utröna vad som är bäst. Kanske stigen till vänster? Själv lockades jag av högervägvalet, men trodde att jag skulle kunna tjäna tid på att gena över några höjdkurvor. Det gjorde jag inte, det var trassligare än vad jag kunde utläsa av kartan.
2. Trivial. Måste erkänna att jag inte riktigt fattar poängen.
3. Svårt att hitta en enklare attackpunkt än fälthörnet. Dessutom spår upp i skogen när jag kom. Enda svårigheten att inte anta att skärmen skulle sitta vid branten.
4. Bra riktning till ringen. En blick på kartan resulterade i helt omotiverad osäkerhet. Fick för mig att säkra från andra hållet. Kostade nästan en halv minut. Klantigt! Cupens enda bomtid i år för min del.
5. Tror att det går på ett ut att gå vänster eller höger. Roligaste var att klämma sig mellan lilla huset och tomtgränsen eftersom det stod en rätt fet tall där. Tror dock inte att jag tjänade eller förlorade något på det.
6. Tveksamt!
7. Såg bara den taggiga delen av långa branten innan kontrollen och siktade på att gå vänster om den. Väl framme såg det inte passerbart ut att ta sig ner där och jag fick gå höger i stället. Kändes inte rättvist.
8. Kändes som att de var säkrast att söka väg utan kostnad i tid.
9. Tog några steg innan jag tänkte att det skulle var värt att gå höger om tomten. Tappade något fåtal sekunder, men det berodde nog på att jag fick för mig att kontrollen satt i innerhörnet på huset.
10. Trivial.
11. Stigen över höjderna kändes inte som något riktigt alternativ.
12. Skymtade kontrollen från mitten av fältet.
13. Valde kortaste alternativet. Vägen höger likvärdig.
14. Stor grop som syntes på långt håll. Skärmen satt inte på botten, men nedanför kanten så att man inte såg den innan man var framme. Betyder kontrolldefinitionen verkligen det?
15. Lite märkligt. Slog snabbt på en stig som jag trodde var den precis väster om strecket. Den försvann framför mig så jag valde att ta några steg höger till ny stig. Plötsligt befann jag mig nästan nere vid stora vägen. Inget problem att ta kontrollen dock.
16. Började på inre kompass i fel riktning. Tvekade dessutom i ringen när jag inte såg skärmen och blev passerad av en annan löpare.
M. Tog igen den förlorade placeringen.
Visa kommentarer (0)
 
Stockholm City Cup E3 (2015-06-03) Stockholm City Cup E3 (2015-06-03)