Sälen 3+3 Etapp 2 (2015-06-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tandådalen
Arrangör: Malung
Distans: H45
Sträcka: 6,6km
Sträcka: 8.09 km
Tid: 63:29
Kompassbyte och lite mer kartfokus. Ojämt och rätt dåligt får man säga, men jämfört med i går ändå ett hårt fall framåt. Med bättre kondis hade jag både kunnat hålla fart och orkat orientera vassare.

1. Obegripligt stirrig, ingen plan. Ingen riktning. Sprang ner i en ravin, följde den några steg innan jag bestämmde mig för att springa upp för att få överblick. Kanske en god tanke, men fel läge. Ravinen krökte och jag var tvungen att springa ner igen för att ta mig upp på andra sidan. Lyckades i alla fall med stor tveksamhet begripa var jag var och ta kontrollen.
2. Lyckades inte hålla riktningen och blev dessutom väldigt trött. När jag fick syn på en kontroll en bra bit ner tog jag det märkliga beslutet att springa dit och kolla. Var inte rätt. Fick jobba upp igen.
3. Planen var att först söka röse och stigkrök. Gick utmärkt! Tänkte sedan ta stigförgreningen som attackpunkt, men glömde bort det på vägen. Fick stanna och läsa. Funkade faktiskt.
4. Tog sikte upp mot högsta höjden fullt övertygad om att jag skulle dit. Trassligt i grönrastret. Fick stundom gå. Mental jobbigt att upptäcka att jag tagit för mycket höjd.
5. Tänkte stämma av med alla små sjöar, men kroppen ville inte ta höjd så jag rundade lite i början. Efter det lyckades jag inte stämma av någonting trots att jag både såg ett röse och en göl efter andra stigen. Fick syn på en kontroll på långt håll. Anande att det inte var min, men det blev ändå tungt att konsatera faktum. Hade dock hyfsad koll på vart jag borde söka vidare. Funkade.
6. Plötsligt kände jag att jag orienterade! Full koll hela vägen.
7. Fortsatt ganska bra. Medvetet val att gå nedanför det värsta av ravinen. Men brunbilden i ringen lyckades jag inte nyckla ut. Fick vända tillbaka till stigen följa den för att försöka norrifrån. Riktigt förvirrad när det var värsta dalgången mellan stigen och kontrollen. Lyckligtvis såg jag skärmen från stigen. Flax!
8. Ok
9. Trodde att det bara skulle vara att springa och stämpla. När jag kom till det otydliga diket och inte såg något så chansade jag fel.
10. Flera löpare parallellt.
11. Äsch, hittade två andra kontroller innan min. Sådant tar tid!
12. Ok
13. Började bra, men vad i hela friden hände sedan?
14. Ok
Visa kommentarer (0)
 
Sälen 3+3 Etapp 2 (2015-06-27) Sälen 3+3 Etapp 2 (2015-06-27)