Attunda Medel (2015-08-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Törnskogen
Arrangör: Attunda
Distans: H45
Sträcka: 4,1 km
Sträcka: 5.14 km
Tid: 45:43
Dålig orientering i dag, kom aldrig in i något flyt. Blev ändå mäkta förvånad över resultatet icke godkänd. Trodde verkligen att jag hade kollat alla kodsiffror. Illa, inte precis vad min statistik behövde.
1. Tveksamt, men ändå ok. Fast att läsa stigarna är inte ett optimalt sätt att komma in i orienteringen.
2. Ok
3. Ett litenhögerbåge inte så dumt, men jag kom längre ut än jag hade tänkt mig. Såg röset och då blev planen att haka på stigen och bara fortsätta i tangentens riktning mot kontrollen. När det dök upp en sänka med en skärm i tänkte jag antagligen inte så mycket mer än att på att stämpla och sikta vidare mot nästa. Bättre koll än så måste man ha, men förundras samtidigt över att två sänkor i samma väderstreck 25 meter ifrån varandra och med brant precis bredvid båda hade skärmar i sig. Kan inte riktigt bestämma mig om det är en listig banläggarfälla eller bara elakt. Mannen i röd utgång förklarade att den jag felaktigt stämplade hade branten som kontrollpunkt. Kan inte hävda att jag minns exakt hur den satt, men från mitt håll upplevde jag i alla fall att det kom en sänka i min löpriktning och att det satt en skärm där.
4. Hade jag varit lite mer på tårna borde jag förstås insett misstaget på vägen ut. Men det gjorde jag inte. Höll mig till höger om höjden inledningsvis. Riktigt tveksamt på slutet, men ok.
5. Slarvigt upp mot kontrollen. Vet inte hur jag tänkte. Undvek att ta höjd på slutet, men kom då vid sidan till fel skärm. Märkligt nog tog det en stund att nyckla ut. Inte bra.
6. Trött! Fattade inte hur många höjdkurvor jag skulle upp och började försöka mappa in kartbilden i ringen för tidigt. Det var svårt.
7. Kanske borde ha valt höger? Eller rakt på? Jag valde att runda höjden innan ringen på vänstersidan. Kanske inte jättedåligt, men jag hade svårt att identifiera näsan och tappade en del sekunder på det i ringen.
8. Valde högerstigen denna gång. Funkade hyfsat.
9. Försiktig.
10. Fick hjärnsläpp (trötthet?) när jag passerat första stora kärret och trodde att jag kommit betydligt längre än vad jag hade gjort. Följde därför stigen åt höger för att låta mig fångas upp av branterna. När de aldrig kom fattade jag och drog jag över storkärret. Landade söder om branterna och fick ta kontrollen därifrån. Väldigt svårt att identifiera kontrollbranten. Stenen var man tvungen att runda om man kom i löpgraven nedanför långbranten. Något märkligt val av kontrollpunkt kan jag tycka.
11. Försökte stämma av de gula. Förvirrades dock av andra skärmar och stannade för tidigt. Irrade. Usch!
12. Slarvade stressad med utgången och när jag kom till en stig så följde jag bara den och hamnade snett. Kostade tid. Ringen riktigt svårt att se ute i skogen. Hade även svårt att få grepp om kartbilden. Luppen som ligger kvar på en buss i Borås hade kunnat var nyttig.
13. Klar kandidat till den otydligaste ring jag varit med om. Brukar ivrigt förespråka klippta ringar som inte skymmer väsentliga detaljer. Men om man har svår att identifiera var man ska har det gått överstyr. Undrar dessutom om tjockleken är enligt reglementet? Nåväl jag letade mig fram, men fick lägga extra tid på att studera kartan. Dock lika för alla kan man ju säga.
14. Till stigen och sedan ett tappert men misslyckat försök att hålla fart.
15. Ingen fart till målet heller.
Visa kommentarer (0)
 
Attunda Medel (2015-08-15) Attunda Medel (2015-08-15)