För-SM (2015-08-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sadelmakartorp
Arrangör: Hellas/Södertörn
Distans: H45 långdistans
Sträcka: 6,5km
Sträcka: 8.55 km
Tid: 82:51
Hu, det här var jobbigt! Ändå tyckte jag att jag började lite lugnt för att orka. Men terrängen sög musten ur mig. Orienteringsmässigt var det ändå värre. De något luddiga målsättningarna var att hålla koll på kompassen samt tidsbesparande noggrannhet i ringen. Snacka om att misslyckas!
1. Lite trassligt i början. Borde ha hållit rakare kurs - använd kompassen för böveln! Ingången blev rätt bra, men en irriterande liten krok i ringen gnager. Intensiv kartläsning utan höjd blick. Kartläsningen skall vara avklarad när man är så nära kontrollen.
2. Tog det överdrivet försiktigt, men drog inte nytta av det. Stod ovanför kontrollen, några meter långt och klurade innan jag kunde ta mig ner och stämpla.
3. Vilket mörker! Redan utgången är mer än lovligt knas. Planen var att gå i kanten på storkärret söder om linjen. Hade inte fantasi nog att räkna med risken att jag skulle missa hela jämra kärret. Fantasin har dock sällan några gränser när det gäller min förmåga att felaktigt klämma in verkligheten i min förvridna kartläsning. Minns dock att jag tänkte tanken att det var ett märkligt kärr. Återigen kan man med fog undra över var kompassen höll hus. Blev rätt förvånad när stigen dök upp med en gratischans att komma upp på banan. Men eftersom jag inte kunde få in stigen i min verklighetsuppfattning dömde jag ut den och irrade vidare. Fick naturligtvis inget att stämma så det gick långsamt. Stor förvåning husen dök upp. Så vilse var jag att jag först trodde att det var husen nordväst om kontrollen och började fundera på hur i hela friden jag hade hamnat där. Asfalten räddade mig. Dessvärre ny cirkus på väg in i ringen. Trodde att jag lämnade stigen och fattade inte att jag var kvar på den. Helt fantastisk faktiskt. Jag borde inte få bli utsläppt på en svart bana!
4. Tänkte först ta mig ner till vägen och ta kontrollen nerifrån från söder. Ändrade mig innan masten och fixade det väl hyfsat om än ängsligt på slutet.
5. Fel vägval! Skulle ha rundat höger som Peter. Trött långsam löpning som blev till gång uppför. Orientering sista biten någorlunda ok.
6. Bra till gula kärret. Sedan fick jag ett infall att inte dra genom nästa kärr in i ringen utan runda ovanför. Oron slog till när jag var på väg in i ringen rätt mot kontrollen. Resulterade i ett nytt infall, förvirring och flera minuter åt skogen.
7. Hyfsat, men en liten sväng i ringen.
8. Ok
9. Ursprungsplanen vara att ta stigen, men sedan kom tanken att det inte är riktig orientering. Bedrövlig riktning gjorde dock att jag hamnade på den till slut ändå. Jag tog i princip omvägen utan att dra nytta av stiglöpning. Inte smart! Värre ändå var den katastrofala avslutningen. Kompassen?
10. Ok, fast uppenbart inte tack vare kompassen.
11. Ok
12. Avslutningen usel! Det enda positiva var att jag lyckade nyckla ut vad jag hade gjort.
13. Ok, men det hade varit bättre att gå mer direkt mot den artificiella stigen. Sedan var det kanske inte jättesmart att välja de fyra stenarna som attackpunkt när värsta masten med stag fanns som alternativ. Den tänkte jag inte på alls! Inte heller kraftledningen och des stolpar. Hur slötänkt får man vara?
14. Ok, åtminstone avslutningen.
15. Följde efter en annan löpare. Visse att jag drog höger, men orkade inte göra något åt saken.
Visa kommentarer (0)
 
För-SM (2015-08-22) För-SM (2015-08-22)