25-manna 6:1:C (2015-10-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lövsättra
Distans: Stafett
Sträcka: 4,3km
Sträcka: 4.66 km
Tid: 31:22
Slängde en aning förmätet in mig själv som reserv i 25-mannaget på sträcka 6:1 (bana 6C). Startade loppet minst sagt bedrövligt och det kunde ha gått riktigt illa. Fick dock ordning på orienteringen och var med mina mått mätt i det närmaste felfri från 2:an. Ångade på utan direkta kartstopp. Borde nog ha kunnat springa fortare om jag inte varit så ängslig både för att bomma och för att orken skulle sina.
1. [T90] Trots att Henrik S hade vänligheten att vika kartan åt mig innan växlingen höll jag på att fippla bort hela loppet vid startpunkten. Slarvigt feltolkade jag stigarna utifrån deras storlek i stället för deras riktning och vek av på den mindre stigen i tron att jag tog den stig som halvvägs följer linjen. Ytterst otillfredsställande, kan inte på något sätt förklara hur hjärnan arbetade där. Tampades sedan med en liten tjej på stigen i stället för att ha koll på karta och riktning. Sedan slog förvirringen till med kraft, som värst när jag kom till den stig jag trodde att jag följt och inte lyckades förklara den. Märkligt kan man tycka, men i detta läge var min inre kompass felvänd nittio grader. I skogen dömde jag ut kartan helt, bestämde mig för att ignorera allt vad stigar heter och lyckades så småningom komma rätt. I tid kostade kalaset en och en halv minut.
2. [T] Man kan tycka att detta borde räckt för at skärpa upp det hela, men icke. Planen var att undvika det gröna i möjligaste mån, dra ner till fältet och attackera från dess hörn. Uppenbarligen var inte kompassen med i matchen. Vaknade till när jag turligt dök på den lilla branten vid grönområdet och letade mig därifrån tveksamt upp till kontrollen. Vid det här laget rätt skärrad över min egen oförmåga.
3. Ögonen drogs först till röset, men jag sprang rakt på lilla branten och hasade nerför densamma. Där och då vände loppet. Sprang enkelt upp till kontrollen och återfick någon form av självförtroende.
4. Full koll. Nöjd!
5. Använde mer kartan och det gula än kompassen.
6. Nöjd med att pricka stigen knappt halvvägs. Avslutningen inte heller så tokig. Det var mycket folk före ett tag, men de flesta vek vänster, antagligen till andra kontroller.
7. Tappade riktningen och fick korrigera i ringen.
8. Tog några sekunder i inledningen för att lägga upp planen. Tänkte att stora fältet skulle vara en redig uppfångare och att ett högervägval också skulle undvika höjdkurvor och branttrassel på linjen. Trots att det blev mycket grönt i början är jag nöjd med såväl plan som genomförande.
9. En fråga om att följa strömmen och försöka öka.
10. Lite kö i skogen.
11. Jobba, jobba, jobba!
Visa kommentarer (2)
 
25-manna 6:1:C  (2015-10-10) 25-manna 6:1:C  (2015-10-10)