Vinterserien (2016-01-31)
Kategori: Tävling
Karta/område: Alby Tyresö
Arrangör: Söders SOL
Distans: Öppen
Sträcka: 8,7km
Sträcka: 9.8 km
Tid: 84:32
Riktigt slitsamt! Om det här skall hålla får man nog öka träningsdosen upp emot 4 h per vecka. Ingångsvärdena var lågt självförtroende både avseende fysisk status och orienteringsförmåga. Tänkte därför hitta en lagom långsam lunk och gå på säkerhet.
1. Kontrollerad start.
2. Blev inte riktig som jag tänkt på andra sidan fältet. Fick treva mig fram lite. Bra avslutning.
3. Hittade den smala korridoren norr om förskolan. Tveksam avlsutning och lyckades gå förbi kontrollen några meter fast jag hade den alldeles bredvid mig. Irriterande!
4. Inga problem,
5. Obeslutsam utgång. Därefter rätt okej. Redan här tufft att ta även beskedliga höjdkurvor.
6. Hade kanske varit bättre att gå på sträcket. Tveksamt på slutet och rent dåligt i ringen. Stod still 10 meter för kort och undrade.
7. Tveksamt, men rätt.
8. Ner mot bron kom älgen Hugo ikapp. Jag var inne på att gå vänster men följde Hugo åt höger (på avstånd). Det var nog rätt! Brutalt jobbigt uppför. Tänkte ta krysset vid sista säkra, men när jag identifierade kärret hade jag någon märklig uppfattning om var krysset låg i förhållande. Stannade till och tog bra riktning, men vågade inte fullfölja, så det tog tid att komma rätt. Märkligt nog dök Hugo upp och stämplade efter.
9. Följde i Hugos spår, vilket var ett dåligt vägval. Rätt hade varit att skråa upp direkt något söder om linjen. Klättringen vid tomtgränsen var besvärlig och tidskrävande. Efter vägen jobbigt uppför, men bra koll,
10. Alltför trött och då brukar orienteringsmisstagen komma. Tappade riktningen rejält och fick kompensera. Återigen tveksamheter i ringen trots att jag hade bra koll när jag gick in i densamma. För ängslig helt enkelt.
11. Inte jättebra koll efter vägen. Läste in mig definitivt vid kärret. Halvvägs mellan vägen och kontrollen. Bra därefter.
12. Bra (men inte fort) till ringkanten. Men där tappade jag riktningen. Flera personer i skogen och samtliga till höger fick mig att dras ditåt. Att man aldrig lär sig lita på sig själv.
13. Rätt bra!
14. Helt ok, efter en dam.
15. Helt ok, Sjögren kom ikapp i ringen och stämplade före.
16. Försökte hänga på Henrik. Gick inget vidare, men jag hade lite kontakt upp i ringen. Där var jag på väg förbi. Dels för att jag inte hade riktig koll på höjdkurvorna och dels för att kontrollen hängde fel! Branten skulle vätta mot nordost, inte sydväst! Lite synd för jag hade verkligen ansträngt mig för att kontrollera att så var fallet.
17. Inte bästa vägvalet. Utgång öster hade varit rätt för att sedan ta lillstigen mot fälthörnet.
18. Fanns inget kvar till någon spurt. Hade antagligen varit några sekunder snabbare att gå precis på linjen.
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien (2016-01-31) Vinterserien (2016-01-31)