Nyköpingsorienteringen (2016-03-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Västra Kovik
Arrangör: Nyköping
Distans: H45 lång
Sträcka: 6,8km
Sträcka: 8.37 km
Tid: 75:46
Tävlingspremiär i Nyköpingstrakten. Men jag undrar om kroppen hade fattat det. Den verkade inte med alls. Ingen fart och ingen ork. Snudd på att jag önskade en förklarande förkylning i kroppen och nu på söndagskvällen har den brutit ut. Orienteringsmässigt egentligen inte alltför uselt bortsett från att jag inte kunde värja mig från den onde orienteringsguden Sintrams rätt beskedliga små hyss.
1. Full koll till ettan ända in i ringen. Men när jag bara skall springa och stämpla så blir jag tilltalad av en dam som undrar vad jag skall ha för kontroll. Det räcker för att spräcka min orienteringsbubbla. När hon fortsätter med att hon irrat en kvart så är jag såld. Elakt, men visst kan man tycka att jag borde kunna hantera dylikt. Har dock bevisat motsatsen många gånger och även denna gång blev det katastrofalt. Sintram måste ha fnissat nöjt. I stället för att fullfölja vänder jag snett upp. Svårt att bortförklara min oförmåga att ta kontrollen i andraläget och att det skulle ta fyra och en halv minut att hitta rätt.
2. Ytterst dålig kompassriktning. Pga bubbla i den gamla hederliga körde jag med Silva race. Är inte kompis med den.
3. Ok.
4. Funderade på om lite väglöpning skulle löna sig. De imponerade branterna avgjorde spörsmålet. Kom fram till att jag ville ta kontrollen från vänster och innan det nyttja den otydliga stigen sista tredjedelen. Funkade rätt bra, men med bristande ork kostade höjdkurvorna i mittenpartiet mycket tid. Toppat med en dålig ingång så kan man bara konstatera förbättringspotential.
5. Såg inte att stigen jag sprang på fram till vägen fortsatte på andra sidan. Valde en sidoförflyttning för att få en busenkel avslutning. Sidoförflyttningen kostade förstås för mycket tid, men säkert var det.
6. Märklig riktningsmiss, fast jag försökte vara noggrann med kompassen.
7. Planen var att springa till vägkorset och sedan avsluta ungefär som jag gjorde. Hade kanske varit bättre att gå på linjen. Särskilt som jag misslyckades med planen och gled höger. Tror att jag påverkades av en annan löpare.
8. Första tanken var att runda på fältet. Men jag övergav det, vilket jag tror var rätt, trots en del svårlöpta partier.
9. Ok
10. Tänkte gå ut tvärt mot vägen, men misslyckades kapitalt med det. Svårförklarligt. Något tveksam avslutning.
11. Tänkte först runda vänster på vägen. Men beslutade mig för att ändå ta kortare väg till priset av höjdkurvor. Var nog inte rätt i mitt tillstånd. Jag vet inte.
12. Sprang en bit i syfte att runda husen. Men sen dök tanken om ett vänstervägval upp. Sagt och gjort, kanske mest för att det kändes som lite kreativt. Antagligen inte det bästa valet. Men om jag hade prickat startpunkten som var planen och kunnat undvika ett depåstopp så var det kanske inte helt tokigt.
13. Obeslutsamt på mitten. Hade kunnat ösa på (nåja).
14. Ok.
15. Ok, fast smartare och snabbare att runda branten i ringen på högersidan.
16. Å så slängde Sintram in ett litet extranummer tillsammans med kartritaren. Hade trots trötthet någorlunda koll innan släpspåret. Men där uppe till höger låg ett rätt rejält röse som rimligtvis borde varit redovisat. I stället för att helt ignorera saken så hittade jag röset norrut och började undra om jag verkligen kunde ha sprungit så jämra snett. Det gnagande tvivlet kostade mig en minut innan ringen.
17. Ok.
18. Undvek att spurta.
Visa kommentarer (0)
 
Nyköpingsorienteringen (2016-03-19) Nyköpingsorienteringen (2016-03-19)