TIomilarepet (2016-04-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lida
Arrangör: Älvsjö Örby
Distans: ÖM9
Sträcka: 6,8km
Sträcka: 7.81 km
Tid: 56:04
Idag skulle jag vara slagpåse för att ge min namne lite självförtroende. Skötte det rätt bra. För egen del hade det varit lite trevligare om jag inte lagt tre helt onödiga minuter på andra kontrollen. I övrigt var det en riktig löparbana med enkel orientering. Försökte avhålla mig så mycket som möjligt från kartstopp och tycker att jag lyckades bra med det. Men för att öka konkurrenskraften måste jag kunna springa fortare.
1. Trist början. Kändes som att det gick plågsamt långsamt. Inga problem med orienteringen.
2. Hade hyfsad koll till gula höjden öster om kontrollen. Men istället för att bara springa och stämpla noterade jag stigen under mina fötter. Plötsligt var det bara den som gällde och jag lyckades med konststycket att göra ett litet parallellfel. Kontrollen var en huvudvridning åt vänster, men jag hade blicken framåt. Borde kunnat begränsa skadan till max en minut, men min oförmåga att mappa verklighet mot karta kostade totalt tre minuter. Stämplade samtidigt som brorsan som startade efter.
3. GPS:en lite konstig här. Jag sprang storstigen fram till kröken. Rätt nöjd med vägvalet. Fredrik sprang inte samma väg, men dök upp vänster om mig och stämplade precis efter.
4. Prydligt, enligt plan.
5. Bra!
6. Bestämde mig för att runda det gröna. Skar lite i grönrastret för att spara några meter. Därifrån borde jag kunna gått rakare väg. Lite tveksamheter, men det fanns goda avstämningspunkter så att jag kunde springa rätt.
7. Inga problem, oväntat trassligt i ringen.
8. Var inne på att skära hörnet, men skogen bjöd inte in till det. Kom fram till att det var snabbast att runda.
9. Inga problem.
10. Inga problem, bra koll.
11. Inga problem, bra koll.
12. Siktade medvetet höger, men det blev lite väl mycket. Fast jag var helt hundra att jag var höger om kontrollen blev jag ändå orolig att jag sprang åt fel håll tills jag såg målskärmen.

Visa kommentarer (2)
 
TIomilarepet (2016-04-19) TIomilarepet (2016-04-19)