Oringen E2 (2016-07-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Högfjället
Arrangör: Oringen
Distans: H45K-1
Sträcka: 5,3
Sträcka: 6.5 km
Tid: 56:10
Ett antal felbeslut och så är man avhängd i totalen. Fast det trodde jag å andra sidan att jag skulle vara redan igår.
1. Sumpade nog loppet genom att lunka i stället för att gå upp till startpunkten. Tror aldrig att jag hämtade mig riktigt ifrån det och orienteringsförmågan är det första som tar stryk när man blir trött. Lyckades inte med riktningen, men inte heller med avståndsbedömningen. Såg skärmen upp till vänster när jag passerade den, men dömde bort den eftersom den kom tidigt och att jag felaktigt bedömde att gölarna inte skulle få plats på den lilla avsatsen. Fick vända vid stigen och kontrollgölen var mycket riktigt klart mindre än förväntat.
2. Imponerande riktning ganska länge till jag börjar klura. Problemet är att jag stöter på en inte särskilt tydlig stig. Följer den för att haka på ravinen och tycker att allt stämmer. Problemet är bara att jag kommer in i ravinen en jämra massa höjdkurvor längre ner än jag tror. Det tar rejält med tid innan jag tänker tillräckligt utanför boxen för att identifiera de avlånga sankmarkerna jag står i. Klättringen upp är inte vad min fysiska status behöver. Inte alls faktiskt.
3. Ingen skärpa i riktningen. Läser kartan rätt, men avslutar ändå tveksamt.
4. Ok, såg skärmen tidigt, men höll på att döma ut den och passera.
5. Utgången lite märkligt, men sedan var lejonparten av transporten ok, med full kartkontroll. Stämde av sten, sankmark, vatten, träd, sänka, skravel och ravin. Visste exakt var jag var inför avslutningen. Men från det ögonblicket dissar jag antagligen kompassen, vilket resulterar i en redig bom.
6. Kändes som att både stråk och folklivet ledde in mot kontrollen.
7. Förlängde kraftfullt genom att söka sankmarkerna.
8. Usel utgång. Tänkte ta stigen till stigkorset som sista säkre. Märkte dock inte att jag passerade stigen! Begrep sedan inte var jag kom ner. Riktigt dåligt.
9. Försökte springa på.
10. Spurtade fortare än i går.

Visa kommentarer (0)
 
Oringen E2 (2016-07-25) Oringen E2 (2016-07-25)