Mila Final (2018-03-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källbrink
Arrangör: Snättringe
Distans: Natt, jaktstart
Sträcka: 6,2 km
Sträcka: 7.86 km
Tid: 63:02
Årets Mila-final, Jaktstart. Formen lusig efter en februari i icke-friskhetens tecken.
1. Kom iväg bra och hade svansen på de som startade före. Följde ledet, tog någon plats och blev passerad av andra. Kom ikapp brorsan som hade 24 s att gå på när han tvekade vid uppgången till kontrollhöjden. Där var det kö och någon gubbe före misslyckades med att komma upp och gled ner igen. Jag rundade höger. Följde utan större koll spåret till herrkontrollen. Stannade och misslyckades att hitta stenen på den grötiga kartan. Någorlunda säker på att jag var för långt till höger, så jag chansade på att dra vänster. Rätt!
2. Hamnade i ett litet vakuum. Jobbade mig ikapp några lampor. Gänget delade på sig. Tror att jag valde rätt. Gick dock av stigen nära kontrollen för tidigt. Det kostade. Tvekade in mot kontrollen.
3. Äsch! Började på linjen, i ett litet led. När de vek vänster en bit efter vägen visste jag bättre. Ensam drog jag höger. Kanske inte genomsmart. Genomförde vägvalet dåligt. Dessutom missade jag i kontrolltagningen.
4. Sämre ändå. Om jag tänkte gå vänster borde jag ha börjat så. Sedan när jag skulle runda höjden blev det för mycket. Tappade tid och placeringar.
5. Ok
6. När jag kom ner till stigen och valde höger låg plötsligt en Haningejacka framför. Brorsan. Trött här och insåg att jag skulle få jobba hårt för att hänga med. Sladdade och när Fredrik stark i uppförsbacken tog ett par placeringar fick ligga kvar bakom. Efter andra sankmarken valde jag dock att runda höjden, tjänade tid och var ikapp igen. Men ute på vägen fanns inte orken. Tappade meter för meter. Valde sedan att lämna vägen tidigare. Kanske inte optimalt, men det gick nog ungefär på ett ut. Såg dock inte Fredrik mera.
7. Ok
8. Trött, försökte att hålla styrfart. Såg först inte kontrollen.
9. Sprang det jag hade, gick inte fort. Målstämplade och gick för avläsning. Då saknades målstämpeln och jag fick gå och stämpla igen. Aaaaaaaarrrrrghhhh! Andra gånger det händer! Otroligt irriterande. Tappade en halv minut eller så, men framförallt förtroende för SI-systemet.
Visa kommentarer (0)
 
Mila Final (2018-03-07) Mila Final (2018-03-07)