Idre dag 2 (2018-06-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nipfjället
Arrangör: Kart-Bosse
Distans: H45 Medel
Sträcka: 3,2 km
Sträcka: 5.27 km
Tid: 67:14
Andra dagen i Idre. Skulle vara svårt sas det. Det var det inte, det var ultrasvårt.
1. Började försiktigt, lite uppskrämd av att det skulle vara svårt. Strax efter stigen så stod jag i en väldigt tydlig och inte så liten sankmark. Fattade att det inte kunde vara den jag siktade att förlänga kontrollen med, men blev ändå konfys. Fattar faktiskt inte hur den inte kunde vara med på kartan. Fortsatte så småningom enligt plan, men såg först inte skärmen som satt rejält gömd i en pytteliten sänka.
2. Ojojoj, identifierade att detta skulle bli en rejäl utmaning. Ultrasvårt som sagt. Inte lättare av att skogen är tät och marken stenbunden. Väldigt svårt att hålla fart och riktning. Otroligt svårt att avståndsbedöma ens med stegning. Tänkte ett tag att faktiskt ta mig ända ut till vägen. Men jag trasslade mig fram. Spåret ser väl hyfsat bra ut länge, men det är det inte. Planen var att gå något österut och ta den hyfsat stora sankmarken nordost kontrollen som sista säkra. Nåväl, plötsligt möter jag brorsan. Han startade 24 minuter innan och håller nu kontrakurs mot mig, en bra bit innan jag tycker att jag borde vara framme. Hur skyddar man sig mot det? Rena rama dödsstöten för mitt lopp. Rätt lätt att se på spåret var det ödesdigra mötet inträffade. De närmaste 12-13 minuterna är en ren plåga. Otaliga inläsningsförsök och två vittjade skärmar senare bestämmer jag mig för att ta konsekvenserna av min oförmåga och springa ut till vägen. Insåg efter hand ungefär var jag häckat eftersom det var obegripligt långt till vägen. Transport norrut och så gick jag via sjuan dels för att reka och dels för att få en säker avstämning inför kontrolltagningen. Bara at rita in en 20-minutersbom i dagboken.
3. Helt ok, ikapp brorsan som stämplade lite före.
4. Bra! Förlängde fint med sankmarken.
5. Dålig riktning, fick kompensera på slutet.
6. Bra början, men så i något läge tolkar jag kartan fel och överger kompassen. Blev en svängom.
7. Tänkte högerbåga för att skogen såg mer löpbar ut så. Men så hamnade jag nära vägen och gick ut och upprepade det jag tidigare övat på. Självklart med något sämre resultat. Men jag hittade i alla fall.
8. Hehe, hamnade ute på vägen igen.
9. Såg inte bron. Det tog tid att korsa bäcken. Gick inte fort uppåt, men jag lyckades hålla rätt.
10. Sprang på bra!
11. Borde kanske gått norrut i kalfjällsterrängen. Hade nog gått fortare.
12. Tungt upplopp. Kändes som att jag släpade på dubbelt så många år.
Visa kommentarer (0)
 
Idre dag 2 (2018-06-27) Idre dag 2 (2018-06-27)