Stockenfejden (2018-10-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: STadsskogen
Arrangör: Strängnäs-Malmby
Distans: H35 förlängd medel
Sträcka: 5,5
Sträcka: 6.62 km
Tid: 56:54
Är jag inte bättre än så här? Verkar inte så. Men lyckokakan på Chop chop efter loppet påstod att ”ett genombrott är nära förestående”. Bara att hålla tummarna.
1. Vek vänster direkt vid startpunkten. Men det blev en tveksam resa. Lyckades inte bli vän med höjdkurvorna. Säkrare hade varit att runda lite på stigen.
2. Höll koll på det tydliga gula till vänster. Höll ändå på att dra förbi på just vänstersidan.
3. Sökte vägen höger om linjen. Sprang några meter på den och visste exakt var jag gick av. Ändå blev det lurigt. Fick inte kläm på sankmarkerna och kom lite vänster. Kikade på en annan kontroll innan jag korrigerade.
4. Rätt hade nog varit att bara blåsa på, på linjen. Jag tänkte vara duktig och undvika det gröna och stora kärret. Hamnade dock för långt till höger. Tyckte att jag sprang ovanför en höjdkurva och det gjorde jag ju också. Men det nedanför såg tätt ut så jag tolkade det som grönt. Började ana oråd och fick famla mig fram. Tappade halvannan minut på detta.
5. Å så dagens riktiga bottennapp. Visste var jag korsade vägen. Checkade av stenarna på vägen upp. Sedan viker jag oförklarligt 45 grader. Förundras över gulmarkeringen som jag inte får ihop och så vandrar jag runt bland massa stenar och småbranter. Till slut, när jag i alla fall insett att jag varit för långt ner och irrat så ångar storebror Sjögren förbi och jag kan följa honom till kontrollen. Drygt sju minuters bomtid säger Winsplits och då redde jag inte ens ut soppan själv. Dubbelsuck!
6. Hetsade av flera löpare med samma eller likande sträckning tog jag med hjälp tre kontroller i rätt god fart.
7. …
8. …
9. Därefter orkade jag inte hålla samma tempo, men skötte orienteringen helt ok til 13:e kontrollen.
10. …
11. …
12. …
13. …
14. Kass utgångsriktning. Passerade vägen och tänkte att jag får läsa in mig i sida när jag kommer upp. Misslyckades med det men såg inte mindre en två skärmar en bra bit till vänster. Insåg att jag skulle åt det hållet, men sprang förstås ocj kikade på den första i onödan. Jag skulle ju inte ens ha en sten.
15. Försökte hålla riktning och blev först lite skakis när skärmen inte dök upp. Vänster eller höger? Men jag var nära och valde dessutom rätt håll att titta åt.
16. Orienterade knappt och tappade onödiga sekunder på det.
17. Matade på hyfsat i långspurten ändå.
Visa kommentarer (0)
 
Stockenfejden (2018-10-27) Stockenfejden (2018-10-27)