Gustavsberg Medel (2019-03-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brunn
Arrangör: Gustavsberg
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,1km
Sträcka: 4.36 km
Tid: 34:40
Sämst i klubben! Levde i tron att jag idag kollade alla kodsiffror, så en felstämpling fanns så att säga inte på kartan. Den glada utstämplingsmannen sa också att jag var godkänd men att jag hade gjort något konstigt eftersom jag hade en extrastämpling. En något förvirrande stund när jag efter att ha kliat mig i huvudet utan att minnas någon extrastämpling gick tillbaka och hävdade att det var något fel i systemet. Hehe! Dessbättre lyckades jag inte övertyga någon men det var först när jag satt och bytte om som jag såg att jag var felstämplad och icke godkänd.
Förvånande svårt att passa GPS-spåret mot kartan. Undrar om den är skev? Inget jag märkte under loppet.
1. Tveksamt, eller försiktigt om man skall se det positivt. Lurigt på slutet när kärret tydligt bredde ut sig helt öppet, utan att det gick att se kontrollen.
2. Återigen lite trevande avslutning, trots bra koll, men ok.
3. Lite orolig inför slutskedet. Saktade ner och fick trevligt nog syn på skärmen på långt håll.
4. Bra!
5. Rätt bra kartkontakt.
6. Helt ok.
7. Inte så illa.
8. Den gamla kraftledningsgatan eller vad det är som är ritat som gult med vita prickar tycker jag definitivt borde ha haft beståndsgränser. I tävlingsfart (nåja) i skogen gick det inte att förstå att avsikten var att kartan skulle illustrera nämnda naturfenomen. Jag stannade till och undrade var den tydliga korridoren fanns utan att inse att den faktiskt var inritad. Synd, annars hade det varit lätt. Nu stannade jag för tidigt och försökte på måfå hitta rätt. Inläsningen var inte enkelt. Stod en bra stund vid höjden i norra kanten av ringen och försökte läsa in den brant som jag förutsatte borde vara utsatt. Det var den inte. 2½ minuts bom.
9. Bra!
10. Dålig utgång efter en annan löpare. Men inte så illa att kunna avsluta från det snitslade tomthörnet. Blev rätt bra.
11. Dålig koll på höjdkurvorna. Såg en lämplig höjd på långt håll som jag sprang till. Men den var för långt ner (och på kartan tydligen inte utsatt som en höjd, vilket är lite märkligt utifrån min högst subjektiva upplevelse). Min skärm syntes dock bra nerifrån, så jag kunde vända upp utan alltför blodig tidsförlust.
12. Valde medvetet att hålla lite vänster för kontakt med asfaltsvägen.
13. Rejält förvånad när det i det tvärgående gröna dök upp ett rejält vattenfyllt dike. Utsatt på kartan med bruna prickar. Kanske riktigt under torrare perioder av året. Sedan är det märkligt dåligt. Upprinnelsen till det hela var att jag förväntade mig en höjd. När jag insåg att det gick nedåt rubbades min världsbild. Fattade att jag låg höger och vände tvärt ner i den stora sänkan. Ignorerade en kontroll som omöjligt kunde vara min, men förutsatte då hjärnslött att nästa skärm som tydligt satt i ett grönt område måste vara min. Toppade med att inte kolla kodsiffran, eventuellt enda gången det här loppet. Suck!
14. Bra!
15. Bra!
Visa kommentarer (0)
 
Gustavsberg Medel (2019-03-17) Gustavsberg Medel (2019-03-17)