Nyköpingsorienteringen (2019-03-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nynös slott
Arrangör: Nyköping
Distans: H45 Lång
Sträcka: 6,3km
Sträcka: 7.34 km
Tid: 65:14
Jag var på plats två timmar innan start. Ändå fick jag i panik ta av en tröja och en minut innan jag skulle i i fållan. Väl där insåg jag att jag var kissnödig och egentligen behövde en toalett. Värre ändå var jag dödligt törstig. Inte optimalt inför en timmes tuff orientering. Undermåliga förberedelser alltså.
Kunde redan på väg till start konstatera att kroppen inte var riktigt med på noterna. Mäktade inte trycka på någon gång under loppet. Men resultatmässigt klarar man sig hyfsat om man undviker större bommar. Dessvärre var det nog till rätt stor del på grund av flyt. Tycker inte att jag riktigt gjorde jobbet med karta och kompass som man skall. Men jag kollade i alla fall kodsiffror och blev godkänd. Inte så tokigt för att vara jag.
1. Inte optimalt fokus, fortfarande tankarna något upptagna av undermåliga förberedelser och framförallt törst. Kollade en annan skärm för högt upp innan jag skärpte till mig.
2. Hade en tanke att runda vänster. Men med min utgång övergav jag den tanken. Hade full koll halvvägs, men lyckades sedan trassla till det. Tanken var att förlänga med branterna väster om ringen, men det gick åt pipsvängen med stor tvekan som följd.
3. Ok, men lite ängsligt.
4. Inget att klaga på.
5. Utgången rätt bedrövlig, tänkte slicka linjen på södra sidan. Insåg dock problemet och rättade till, men tappade riktningen igen i attacken. Det kostade en dryg halvminut.
6. Inte bra! Tappade kartkontakten och hade inte koll. Sprang inte där jag tänkte, men hade flyt och kunde rädda upp. Men det kostade tid.
7. Utmärkt!
8. Kanske inte helt tokigt fram till vägen egentligen, men återigen hade jag inte riktigt den koll man skall ha. Hur jag tänkte vid sidoförflyttningen på vägen är ytterst oklart. Leta mig rätt i alla fall.
9. Början bra, men sedan tappade jag det. Återfick kontrollen, men när jag egentligen bara skulle upp och stämpla hörde jag ett SI-pip. Vände idiotiskt ner till en annan skärm som rimligtvis inte kunde vara min. Vad är det för ett jämra infall? Nåväl jag visste ju egentligen var jag skulle.
10. Ok.
11. Räddade en ung dam i nöd genom att peka ut var vi befann oss. Tappade dessbättre inte min egen sträcka och skötte den fint.
12. Kunde förstås ha sneddat bättre ut till vägen. Sedan återstod vägvalet sista biten. Nöjd över det högra, det blev bra.
13. Borde ha gått på linjen. I stället försökte jag vara smart och söka stigen norrut. Väldigt trassligt där nere med trädfällen. Vände vänster och trasslade mig på skrå till stigen.
14. Ingen spurtstyrka, trots att toaletten hägrade.
Visa kommentarer (0)
 
Nyköpingsorienteringen (2019-03-23) Nyköpingsorienteringen (2019-03-23)