Kringelträffen, dag 1 (2019-03-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svartbro, Nykvarn
Arrangör: SNO
Distans: H45M
Sträcka: 4,3km
Sträcka: 4.82 km
Tid: 37:18
Klart godkänt lopp. Visserligen hade ingen före i resultatlistan mer bomtid, men jag är nog inte bätre.
1. Drog iväg i god fart. Trassligt med fällen, så det gick inte att springa rakt mot kontrollen. Fick runda lite, men tog den bra.
2. Snudd på trivial, svårigheten låg i att hitta bäst löpbarhet. Förvånades över hur trassligt det var.
3. Inte svårt. Hamnade förstås rakt på branten under linjen. Fattade inte att det var en brant förrän jag slog på den.
4. Helt ok, inte heller svår.
5. En kort tvekan när jag passerade beståndsgränsen. Inte dåligt att säkra.
6. Bra koll med höjden som ledstång. Men mot slutet slog mig tanken att jag borde säkra genom att förlänga med stigen. Lite väl defensiv riktningsändring för att göra det, så jag tappade några sekunder.
7. Något orolig för att jag skulle förväxla kontrollerna. Tappade fokus och var plötsligt illa ute. Trots att kartan visar goda möjlighet till inläsning misslyckades jag. Tvekade mig fram till fel skärm utan att inse att det var min egen 13:e kontroll. Det fattade jag först hemma i soffan. Hade dock en korrekt känsla att jag var till höger. Sprang ner till en för liten sten innan jag kunde vända upp och stämpla. En minuts bomtid flaggar Winsplits.
8. Inte svår.
9. Tänkte undvika grönraster och börja klart höger om linjen. Lyckades inte med det och när kartbild och verklighet inte stämde började jag klura på vad jag gjort och vad jag skulle göra. Valde det säkraste alternativet att dra ut till vägen. Men det blev alldeles för defensivt. Avslutningen ok, men 45 sekunders bomtid.
10. Helt ok.
11. Tänkte springa i det vita, precis som jag gjorde. Problemet var bara att jag kollade kompassen flera gånger och den checken hävdade att jag sprang på linjen. Men terrängen var vit och fin så det gick inte ihop sig. Tveksamt räddade jag upp det hela, men inte utan att helt i onödan kolla kodsiffran på skärmen i sänkan. Idiotiskt! På nytt 45 sekunders bom, kändes som mer.
12. Borde kanske ha funderat på att runda det grönstreckade på högersidan. Fast det gick rött bra rakt på.
13. Ingen som helst fundering på att jag varit är tidigare.
14. Planen var att söka vitt och dra över den blekgula höjden höger om linjen upp på stigen. Skippade en höjdkurva, men följde i övrigt planen bra.
15. Fick för mig att jag skulle ha gula höjden som förvisso ligger i ringen, men knappast i dess centrum. Bestämde mig att förlänga med sankmarken och hade tur att jag slog på skärmen innan jag vek upp på gula höjden.
16. Asså inte rättvist! Bäst gick det för de puckon som tyckte att det var ett rimligt val att trassla sig genom grönt halva sträckan. Den med huvudet på skaft som valde att runda straffades för det. Jag är i alla fall nöjd med mitt genomförande även om utgången kunde ha varit lite mer offensiv.
17. Bra.
18. Onödigt tveksamt för att jag inte lyckades hitta stigen i verkligheten. Men varför bry sig om det?
19. Spåret ser bra ut, löpningen ängsligare än så.
Visa kommentarer (0)
 
Kringelträffen, dag 1 (2019-03-30) Kringelträffen, dag 1 (2019-03-30)