Trekvällars E2 (2019-07-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet
Arrangör: Ravinen
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,1km
Sträcka: 5.78 km
Tid: 53:55
Tar en positiv vinkel på detta. Kroppen lite piggare idag och orienteringen god i åtta kontroller. Sedan föll korthuset och kvällen slutade resultatmässigt i moll. Men vi hade i alla fall tut med vädret.
1. Trevligt med en enkel start tänkte jag. Men något märkligt var det med höjdkurvan. Det blev väldigt långt runt hörnet. Men ok start.
2. Bra!
3. Bra, med ett par sekunders tvekan. Trodde att jag skulle ha en liten brant, men det var en sten.
4. Tätare och knepigare än vad kartan ger sken av. Klarade det hyfsat.
5. Inga problem.
6. Prydligt!
7. Finemang, började bli lite mallig nu.
8. Joakim som startade minuten före dök förvånande nog upp bakifrån. Han sprang lätt förbi och stämplade före.
9. Joakim bara försvann. I vanliga fall borde jag nog ha kunnat hålla någon form av kontakt. En stund i alla fall. Idag fanns inte ens en tanke på att försöka. Istället drog jag igång cirkus Henrik. Började med vag dålig plan att gå höger om sträcket. Fortsatte med att överge den för ett infall, alltså till förmån för den bättre vägen söder om sankmarken. I teorin alltså. I verkligheten var jag kvar höger om strecket. Sedan slog syrebristen i hjärnan till. Fick för mig att jag sprungit dubbelt så långt som jag hade. Tryckte in verkligheten i kartbilden längre fram och…. Nä det går inte att förklara. Inser så småningom att jag inte har en susning om var jag är. Vet inte om jag är kort eller långt. Det enda jag tror mig inse är att jag är för långt norrut. Självförtroende när det gäller inläsning är botten och egentligen får jag väl vara glad att jag så småningom kunde komma tillbaka till verkligheten.
10. Bra härifrån och in var tanken. Genomförandet lämnar en del att önska. Kan man skylla på kartskalan i det här läget? Nä, det går inte att förklara bort beteendet.
11. Insåg när jag slog på branten efter kraftledningen att jag gått i banläggarens fälla. Man skulle ha hållit vänster, söder om branterna. I stället för att backa trettio meter tänkte jag att jag fick väl stå mitt kast och runda höger. Sprang då utan vare sig karta och kompass, rent löjeväckande norrut till vägen. Toppade det hela med rena klåperier i halvhjärtat försök att hitta kontrollen.
12. Helt ok.
13. Trivial.
Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars E2 (2019-07-02) Trekvällars E2 (2019-07-02)