Mastloppet (2019-07-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Granby
Arrangör: Hellas
Distans: Ö8
Sträcka: 4,4km
Sträcka: 5.23 km
Tid: 48:39
Förhoppningen var att studsa tillbaka från Trekvällars med någon form av revansch. Så här i efterhand får jag nog säga att det lyckades och att jag kan kalla mig orienterare igen. Får alltså vara nöjd med insatsen. Den räckte till seger i årets något avslagna Morast-mästerskap. I många timmar räckte den även till ledning i Ö8, men sedan puttade fyra par sent startande yngre ben ner mig till en rimligare placering.
1. Lite lurig första kontroll. Stabil insats.
2. Rätt bra koll, men efter att ha kravlat upp ur kärret höjde jag blicken och hittade fel höjd. Borde ha konsulterat kompassen i rimlighetsbedömningen.
3. Bra koll
4. Borde ha gått ut åt SO. Inte rakaste vägen, men med god koll ändå.
5. Rakt på.
6. Örnkoll första halvan, dessvärre inte andra. Borde ändå ha lyckats läsa mig rätt. Slarvade bort två minuter och därmed segerchanserna.
7. Utmärkt, bortsett från den lilla kroken i ringen.
8. Kanske hade gått fortare att skippa någon höjdkurva, men det kändes säkrare rakt på.
9. Helt ok, lite försiktigt vilket nog inte var helt fel. Eventuellt hade en större söderbåge via stora dubbelstenarna, passet och det vita varit snabbare.
10. Inga problem.
11. Ok.
12. Riktigt nöjd med detta vägval. Tills någon bevisar motsatsen kommer jag att tro att det var bäst.
13. Här hade det varit bättre med större högerbåge, minimera höjdkurvor till priset av något längre väg och att toucha grönt. Klarade mitt vägval hyfsat, även om jag önskat att det fanns mer ork att ta av uppför. Kanske lite väl defensivt i osäkerheten uppepå också.
14. Höll på att göra bort mig, men räddade upp det.
15. Ok
16. Såg vänstervägvalet, men valde bort det för att jag inte orkade ta någon mer höjdkurva. Ser nu att jag inte hade behövt det. Hade varit bättre.
Visa kommentarer (0)
 
Mastloppet (2019-07-09) Mastloppet (2019-07-09)