Åvingedubbeln, lång (2019-08-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åvinge
Arrangör: Tumba- Mälarhöjden
Distans: Lång
Sträcka: 6,0km
Sträcka: 7.55 km
Tid: 68:42
Så var höstsäsongen igång. Kul! Men att orientera klarar jag inte. Trist! Formen inget vidare efter en undermålig träningssommar. Kom aldrig riktigt igång efter en katastrofal juni. Men som oftast är det ändå inte där det brister.
1. Lurig förstakontroll. Såg bökigt ut. Nöjd med stigvägvalet och letade mig rätt om än lite tveksamt. Men antagligen hade det varit bättre att gå vänster nere vid fälten.
2. Inga stora bekymmer.
3. Trodde att jag var framme innan jag var det. Inte så vasst.
4. Nöjd med vägvalet. Utifrån min nedslående statistik på långsträckor sökte jag enkelhet. Genomförandet tillbaka till startpunkten var inte bra. Jag hade inte koll. Kändes därefter som att det gick i ultrarapid på stigen. Sedan vet jag inte vad som hände. Jag vek av stigen tidigt trodde jag, vid punkthöjden. Men jag kan inte ha tittat på kompass och det ser ut som att jag i stället för att sätta fart mot kontrollen sprungit parallellt med den, på bara några stegs avstånd. Jag försökte läsa men kände inte att jag lyckades något vidare. Inte så konstigt kanske. Får ta med mig att jag måste använda kompassen. Har jag sagt det förr? Får klassificera spexet som en tiominutersbom.
5. Spåret ser bättre ut än det var. Hade inte riktigt koll. Trodde inte att jag rört mig så långt som jag hade när jag kom fram till stig och dike innan kontrollhöjden. Men det gick ju hyfsat.
6. Ok.
7. Valde att gå ovanför branterna. Klev nästan på kontrollen utan att se den. Kostade nästan 2 minuter.
8. Bra faktiskt.
9. Helt ok.
10. Valde att runda det gröna. Inte helt fel.
11. Ok
12. Ok
13. Borde ha gått ner till arenan. Men där vill man ju helst inte visa sig. Andrahandsvalet borde ha varit vit skog vänster. Jag sökte vägen och fick det trassligt. Tappade en minut på denna dumhet.
14. Ingen ork att spurta. Jobbigt lopp.

Visa kommentarer (0)
 
Åvingedubbeln, lång (2019-08-24) Åvingedubbeln, lång (2019-08-24)