DM Lång (2019-09-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bogesund NÖ
Arrangör: Waxholm
Distans: H45 Lång
Sträcka: 6,5km
Sträcka: 8.26 km
Tid: 71:27
Ny kompass i egen design! 3D-printers är coola! Visserligen klarar den inte att skriva ut en fungerande kompass, men väl en kompassplatta, självklart överlägsen allt som finna på marknaden. Skall bara lära mig använda den också. Ovant med vridbart hus (monterade en Moscow). Tog någon extra sekund här och var. Vet inte om jag vann tillbaka tiden, men jag ägnade i alla fal lkompassen lite mer uppmärksamhet än de senaste orienteringarna. Frågan är bara om jag la tiden på rätt kompassaktivitet. Tvek på den, men det kommer att bli bättre.
1. Kort förstakontroll, usch! Min vana trogen stannade jag förvirrad för tidigt och undrade varför inte skärmen dykt upp. Ingen vidare start.
2. Genomförde transporten av det vägval jag tänkt mig rätt hyfsat, men så sumpade jag ingången. Hade ingen vidare koll sista biten, ingen bra avstämning. Hyste en from förhoppning att jag skulle kunna identifiera det gula, men lyckades inte med det. Straffades helt rättvist med bom, fast två minuter blev lite väl mycket.
3. Bra.
4. Gled för långt åt höger. Stannade till vid stenen, men lyckades ändå inte styra rätt. Suck! Hur hjärnan sedan fungerade går inte att återskapa. Nästan två minuter till.
5. Bra, visste att jag gled en aning till vänster och hade koll på huvudvridningen.
6. Trots omvägen kändes vägvalet rätt givet. Försökte hålla någon form av fart på vägen, men det var outhärdligt lång. Jag var i alla fall noga med att hela tiden hålla koll på var jag var, stämde av det jag kunde läsa på. Bra! Vek av rätt och försiktigt. Hade snudd på redan räknat hem kontrollen, det såg enkelt ut på kartan, upp en höjdkurva och plocka den andra av två tydliga punkthöjder i ett vitt område. När jag väl fick näsan över kanten var där rena äggkartongen. Hittade förvisso rätt omgående, men var glad att inte jag var utsättare.
7. Siktade medvetet vänster för att slå på stigen och avsluta som jag gjorde. Men det blev för mycket. Tveksamhet och tidstapp blev resultatet. Men avslutningen ok.
8. Helt ok.
9. Men va i hela friden? Tyckte att jag tog ut kompasskurs noggrant. Kände att jag drog aningen höger och började kompensera. Men sedan tog kartläsningen överhanden. Uppenbarligen inte en konst jag behärskar. Svor vid den ena stenen efter den andra och la bort mer än tre minuter.
10. Tog mig lite uppåt med flit. Höll ingen vidare koll, men stämde av den gula. Borde gått ner på linjen, men när jag slog emot höjden innan vägen ville jag inte göra jobbet. Rundade utan att tänka höger. Nytt tidstapp. Ok efter vägen.
11. Rakt över kändes inte som ett alternativ. Valde bort skrålöpningen till vänster. Hög risk både att jag inte skulle klara av att hålla mig på rätt höjd och att det skulle kunna vara trassligt att springa där. Bra resonemang tycker jag nog. Genomförde högervägvalet någorlunda hyfsat.
12. Inga problem.
13. Valde mellan att gå rakt över eller runda på stigen. Dåligt val och helst borde jag väl ha gått höger. Toppade med att snurra till det i ringen. Nytt tidstapp.
14. Onödigt bökigt. Gick inte fort.

Visa kommentarer (0)
 
DM Lång (2019-09-01) DM Lång (2019-09-01)