Vinterserien (2020-01-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källbrink
Arrangör: Snättringe
Distans: Bana B, öppen
Sträcka: 5,9km
Sträcka: 7.19 km
Tid: 61:54
En fantastisk vinterdag. Bara snön som saknades. Tur då att Vinterserien finns!
1. Väntade ett tag med att starta för att släppa iväg Lasse som sprang samma bana. Följde stigen och märkte plötsligt att jag sprungit för långt. En väckarklocka att hålla fokus!
2. Bra bortsett från att jag stod på öronen vid kontrolltagningen.
3. Inget att bråka om.
4. Borde ha gått på linjen inledningsvis i stället för att trassla ner till stigen. I övrigt helt ok.
5. Planen var att runda vänster. Utgången ser bedrövlig ut, men det var något liggande träd som styrde. Några steg på stigen och sedan fick jag infallet att jag kunde klafsa över sankmarken. Sagt och gjort. Kompassen var nog inte med i matchen för jag trodde att jag gick nära linjen. Jag läste väl in mig efterhand, men hade egentligen inte någon riktig plan för kontrolltagningen, delvis på grund av jag inte följde ursprungsplanen. Möjligheterna var dock goda innan jag återigen måste ha tappat kompassen. Kom ut på stigen höger om det gröna och istället för att säkra ett nytt anlopp ordentligt vände jag bara upp och in i det gröna med en from förhoppning att det skulle ordna sig. Träffade på Peter, men han irrade också. Till mitt försvar tycker jag dessutom att det gröna väl kunde ha varit mera utbrett på kartan. Upplevde att det var lika grönt runt den större sankmarken som jag kom till två gånger. Stämplade ett tag efter Peter (vi kom från olika håll) och när jag tittade upp var han redan spårlöst borta.
6. Helt ok, kontrolltagningen kunde varit vassare. Var uppe på höjden i onödan.
7. Efter en annan löpare till stigen. Märkte att Peter var bakom. Vass avslutning, rakt på.
8. Bra fram till kraftledningen, men sedan vek jag av fel vilket så småningom resulterade i en rätt trasslig transport längs med det inhägnade fältet. När jag kom till hörnet på detsamma var Lasse framför. När han korsade vägen valde jag en sidoförflyttning på densamma. Slarvade sedan när jag skulle gena mellan stigarna, men avslutade bra. Peter kom från vänster när jag stämplat.
9. En katastrofal utgång. Kom ner på storstigen och kunde korrigera därifrån.
10. Bökade mig fram, hade nog gått att välja en något snabbare väg. Fick Peters väggtavla på slutet.
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien (2020-01-19) Vinterserien (2020-01-19)