Nattugglan #3 (2020-01-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kästa - Flottsbro
Arrangör: Tullinge
Distans: Natt, masstart
Sträcka: 6,3km
Sträcka: 8.24 km
Tid: 79:13
Har nog inte upplevt det vara så här svårt att läsa kartan tidigare. Alltså rent fysiskt. Mörkret gjorde väl sitt till, men man kan ana att det så småningom kommer att behövas ett optikerbesök.
1. Försökte att inte lockas med i ett alltför brutalt utgångstempo, men samtidigt hänga med. Endast vaga begrepp om kartan. Vägvalet att runda vänster på stig såg jag inte alls trots att det var någon enstaka som drog ditåt. I backen upp mot kontrollen plockade jag några passeringar. Kom till rätt gaffel och tyckte att jag låg hyfsat till någonstans mitt i fältet kändes det som.
2. Tog ett eget vägval till höger för att få några steg på en stig. Betalade sig inte för det blev trassligt under fötterna när jag skulle byta riktning. Kom in i ett stråk med lampor en bit framför, men kom till fel gaffel. Hade någorlunda koll på var jag var, men stannade till och försökte säkerställa det. Det stämde och jag kunde enkelt fortsätta till min gaffel.
3. Men med det rätt beskedliga tidstappet var jag nu avhängd. Alltså helt avhängd, ingen lampa framför att nyttja som fyr. Antar att det fanns några bakom, men det hjälpte ju inte mig. Skärpte mig och tog kontrollen längs linjen.
4. Fusk! Idén var att söka asfalten västerut. Men jag tappade riktningen i den bökiga nedförsklättringen och fann mig plötsligt på fel asfalt. Insåg att jag måste ha passerat tomtmark på vägen dit, men hade inte uppfattat något i terrängen som tydde på det. Det var bara att gilla läget och fortsätta. Transporten ok med lite tvek. Missade i kontrolltagningen. Inte tillräckligt noga.
5. Tyckte att jag hade hyfsad koll, men så glimmade det till norr om mig. Sprang dit för att upptäcka att det var fel gaffel. All historia bort från medvetandet. I stället konstaterade jag att gafflingen hängde i en tvåstegsmosse. Försökte förtvivlat hitta en rimlig sådan på kartan utan att lyckas. Berodde på att det viss var en grop. Så det blev en liten sväng innan jag kom rätt.
6. Inga problem.
7. Idén var en högerbåge. Stämma av grus- eller asfaltsplanerna före och efter kyrkogården och gena lite på den västraste stigen i området. Efter misslyckad utgångsriktning och felaktig tolkning av asfalten jag kom fram till så blev det fusk igen! Skogsfliken jag tog mig igenom var tomtmark ☹. Kunde konstatera det efter att ha kommit ner till huset. I stället för att utnyttja detta fusk och springa vägen rakt mot kontrollen återgick jag till min ursprungsplan och drog snett bakåt till den västra vägen. Kändes ur fuskperspektivet lite bättre på något sätt. Avslutningen kunde ha varit bättre både i vägval och genomförande, men jag letade mig fram.
8. Misslyckades med att ta mig ut till kröken på asfaltsvägen. Obegripligt dåligt faktiskt. Men det följdes av något värre. Inne på skogsstigen nedanför kontrollen var mitt avbrottskriterium stigen som kom in från vänster. Såg den, men tyckte att den kom alltför tidigt så jag fortsatte dubbla sträckan, hehe! När det inte kom någon stig vek jag upp på måfå som om jag var där jag skulle ha varit om jag följde planen. Ingen kontroll. Bestämde mig för att gå uppåt även om jag visste att det var för högt, helt enkelt för att hitta något att läsa på. Tog närmare sex minuter innan jag så småningom kunde stämpla.
9. Rätt ok, passerade en medtävlare under sträckan.
10. Började bra och stämde av höjden drygt halvvägs. Men där fick den magnetiska kompassen ge vika för min inre usla riktningskänsla. Blev en liten krok och jag stämplade efter Skarpnäck.
11. Undrar om det inte varit rätt att söka asfalten till höger för att så småningom passera starten och attackera kontrollen från söder. Men inte så kul. Jag tyckte att jag skötte mig hyfsat till klättringen upp på den stora höjdlimpa kontrollen låg på. Sedan blev det lite förvirrat när jag trodde att jag följde stigen utan att få det att stämma riktigt. Tror inte att karta var helt uppdaterad där. Eftersom jag inte var på stigavsnittet som finns på kartan kom aldrig stigböjen där jag tänkte vika av mot kontrollen. Får vara nöjd med min känsla som först fick mig att vika ändå och sedan varnade för att jag höll på att traska både för långt och för långt åt höger.
12. Tog mig ner på stigen och valde att runda grönområdet.
13. Stapplade i mål. Tuff bana en onsdagskväll måste jag nog tillstå.
Visa kommentarer (0)
 
Nattugglan #3 (2020-01-29) Nattugglan #3 (2020-01-29)