Mila by night #5 Final (2020-03-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brantbrink
Arrangör: Tullinge
Distans: Natt jaktstart
Sträcka: 6,5km
Sträcka: 7.68 km
Tid: 60:40
1. Startproceduren funkade felfritt. Några meters löpning och därefter kraftig uppförsbacke. Det blev till att gå, men det gjorde i princip alla andra i min närhet också. Höll Henriks rygg någorlunda. Väl uppe satte gänget fart, men inte jag. Inga resurser fanns och jag tänkte att det skulle bli en lång kväll. Genade lite i stighörnet, men oklart om jag tjänade nämnvärt på det. Lite märkligt kan jag tycka. Hade koll fram till kärret, med ett litet eget spår, men sedan lät jag orienteringen ersättas av att följa lampor. Förresten tårades ögonen och jag hade rejält svårt att läsa kartan. Kom till fel gaffel trodde jag, fast det var inte så utan en kontroll från annan bana. Chansade och chansade fel. Den kroken avgjorde i stort i vilket skikt i resultatlistan jag landade i.
2. Tog det lite piano, men rätt.
3. Ut på stigen, följde den bra till hörnet och vek in i rätt riktning. Men när samtliga lampor inklusive brorsan vek vänster stod jag inte emot trots att jag undrade vad de höll på med. Fel gaffel och en tvekande, långsam räddning.
4. Ok
5. Ok, fast ut till stigen åt vänster hade varit ett möjligt vägval.
6. Bra start ut på stigen. Hade ett par lampor före när jag vek av densamma, men de försvann i mörkret i högre fart, så det blev egen väg mot kontrollen. Kom lite snett, men fattade det.
7. Ut på stigen. Några före vek av efter uppförsbacken, för tidigt tyckte jag och fortsatte. Insåg inte att de kunde ha en annan gaffel. Min väg funkade även om jag fick ta det piano på slutet.
8. Återigen ut på vägen innan attack.
9. Ok, flera lampor här.
10. Hamnade i ett tåg. Hade faktiskt lite koll uppe på kontrollhöjden.
11. Sprang höger om tåget för att runda det gröna, men de anslöt och jag föll in i ledet. Hade inte precis örnkoll när vi passerade sista vägen upp mot kontrollvägen. Fick ett infall att gå vänster, vred på huvudet och såg alla andra lampor på väg till höger. Kunde följa dem till kontrollen, men tappade mer än 20 avgörande sekunder.
12. Ökade farten i ett försök att komma ikapp någon av dem före. Passerade en gubbe och la mig i rygg på en annan. En yngre förmåga blåste om. Ingen egen orientering.
13. Tog ytterligare en position efter stämpling och fortsatte i överfart med mina mått mätt. Det var betydligt längre än jag hade räknat med. Jobbigt! Kunde i alla fall passera ytterligare en konkurrent innan stämpling.
Visa kommentarer (0)
 
Mila by night #5 Final (2020-03-11) Mila by night #5 Final (2020-03-11)