Nynäsdubbeln Lång (2021-08-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kärringboda
Arrangör: Enskede - Nynäs - Skarpnäck - Skogsluffarna
Distans: H50 Lång
Sträcka: 5,6km
Sträcka: 6.92 km
Tid: 63:14
Känslan var att jag genomförde ett hyfsat lopp, kryddat med lite otur. Detta trots insikten att bommar i orientering inte handlar om otur. Därtill några inte helt optimala vägval och genomföranden och vips är man långt ner i resultatlistan.
1. Tanken var att lämna 3 min lucka fram till Mats, men jag drog iväg efter två för att det kom en strid ström av löpare till starten.
Kändes lätt att följa limpan. Men blev osäker på längden och tvekade mig fram sista biten.
2. Inga problem, lite försiktig, men bättre det.
3. Stigen till vänster dömde jag ut. Jag såg den inte hela vägen (grötigt trots 1:7500) och tyckte att avslutningen kändes svår. Gick för det kortare högervägvalet i dalen ganska nära linjen. Ett osäkerhetsinfall fick mig att gå upp, vilket både kostade tid och gjorde att jag inte hade koll i sidled i attacken. Tittade runt ett hörn och såg en brant utan skärm. Tänkte inte ordentligt utan fortsatte innan jag vände om och stämplade, precis före Mats också hade varit på utflykt.
4. Försökte att ignorera Mats och hålla fokus. Gick bra.
5. Nöjd med högervägvalet, men borde ha inlett resan bättre. Nu fick jag korrigera efter vägen. Vet inte vilken väg Mats sprang, men vi nådde skärmen samtidigt.
6. Mats hittade en bättre väg ner. Jag stämplade ett par sekunder efter och sedan såg jag inte Mats mera.
7. Följde planen, det funkade.
8. Valde rätt höger om första höjden. Tog det lugnt uppför och letade mig rätt.
9. Trassligt ut till vägen, sedan inga problem även om kontrolltagningen hade kunna varit mer klinisk.
10. Transport till vägtunneln.
11. Ögonen spelade mig ett spratt. Tyckte att det såg ut som en stig, upp ei sluttninge, men det var en rad av andra svarta karttecken. Tappade säkert en minut på det. Sedan ytterligare 2 minuter i ringen, fast jag orienterat till rätt ställe. Såg inte skärmen och förundrades över hur kartritaren grötat till det så att kartan inte går att se i 1:7500. Lite förundrad även av valet av kontrollpunkt utifrån den aspekten.
12. Sträckseger! Har nog aldrig hänt i en konkurrens som denna. Valde att trassla mig ner till vägen. Sprang inte ens fort, men kontrolltagningen gick hyfsat utan något större stopp.
13. Rätt hade väl varit stigen till vänster. Mitt vägval var trassligt i början. Jag var ändå nöjd när jag sprang rakt på skärmen.
14. Tyckte att jag förtjänade ett bättre öde. Svor högt i skogen när skärmen inte dök upp. Stressen slog på och jag hanterade det tämligen uselt. Ytterligare ett par minuter bort. Som jag uppfattade det (Obs! Väldigt subjektivt där och då) så var det till att börja med fånigt att rita ut den sänkan. Obalans i kartan att ha 5 m ekvidistans, minimihöjder på stenar och branter och sedan böja höjdkurvan för det där och använda det som kontrollpunkt. Men, lika för alla.
15. Transport
Visa kommentarer (0)
 
Nynäsdubbeln Lång (2021-08-21) Nynäsdubbeln Lång (2021-08-21)