Spring DM (2021-09-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Eriksdal, Södermalm
Arrangör: Hellas
Distans: Sprint, H50
Sträcka: 2,1
Sträcka: 3.08 km
Tid: 18:33
Kommer aldrig att behärska sprint, det är verkligen inte min grej. Men det är kul att försöka och jag inbillar mig att det ändå kan vara lite nyttigt för skogsorienteringen.
1. Ok start, kanske lite väl defensivt.
2. Lyckades inte se öppningen till den korridor jag borde ha sprungit i. I stället tog jag mig tillbaka till den jag kom ifrån och tappade några sekunder. Bortsett från det funkade det väl hyfsat.
3. Stod still länge och kliade mig i huvudet. Man ska ju förstås läsa kartan och förstå den, men för mig kändes det helt orimligt att det var ok att bara komma in till ett järnvägsspår mitt i Stockholm och ännu mera orimligt att det var ok att korsa det. Så jag letade febrilt efter bro eller något annan lösning på problemet. Tappade en halv minut.
4. Valde att vända. Tror att det var rätt trots trappan. Antagligen inte så stor skillnad på vägvalen.
5. Klart rimligt med högervägval, men det hade jag inte minsta tanke på. Kändes enkelt och snabbt att springa nere vid vattnet. Så enkelt att jag övergav min enda taktik nämligen att springa en kontroll i taget. Uttalade innan att jag måste göra så för om jag försöker läsa före så tappar jag den kontroll jag håller på med, vilket förstås var precis vad som hände. Mina försök att läsa för reducerades dessutom mest till en kamp mot kartan som valde att korva till sig i plastfickan. När jag sedan tittade upp fattade jag inte hur långt jag hade kommit. Resultatet blev en förvirrad stund på Söder och halvannan minut på bomkontot. Grrrr! Om jag bara hade hållit mig till grundplanen hade resultatlistan blivit lite roligare att läsa.
6. Bra vägval, bra genomfört. Får nog klassas som dagens bästa insats från min sida.
7. Insåg att det kanske inte skulle vara snabbast valet, men det enklaste och det räckte för mig. Lyckades inte riktigt visualisera ett säkert spår närmare linjen.
8. Var nöjd med mitt enkla val även här, men det var inte så bra. Skulle nog ha sökt korridoren mellan tomtmarkerna nära linjen norr om kontrollen. Mitt val var väl inte hel uselt, men det blev sämre när jag vid en kartblick sprang funderade på vad det var för en liten tomt som låg själv. Några andetag senare såg jag samma tomt i verkligheten med en skärm varpå jag förstås sprang och stämplade. Men min kontroll satt ju inte där. Nåja, det kostade nog inte många sekunder.
9. Smålog åt mig själv när jag valde väg utifrån att minimera antalet skarpa svängar. Som om det skulle göra någon avgörande skillnad i min löpfart. Men det fanns i alla fall en tanke.
Visa kommentarer (0)
 
Spring DM (2021-09-11) Spring DM (2021-09-11)