Mila by night (2012-03-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Orminge
Arrangör: Ravinen
Distans: Natt, jaktmasstart
Sträcka: 6,8km
Sträcka: 7.91 km
Tid: 49:02
Mest löpning. I mål kändes det som om det var en enda orienteringssträcka (kontroll 6) och den brände jag förstås. Knappast självförtroendestärkande. Men jag slog i alla fall Kent. Inte illa med tanke på att han vann herrklassen ?.
1. Starten lite kaotisk. Ingen tydlig startsignal. Riktigt svårt att se banan i bostadsområdet på kartan i skenet av pannlampan. Trots att jag bara lunkade i kön av löpare hade jag klart passerat startpunkten utan att se den innan jag hittade den jämra triangeln på kartan. Spelade inte så stor roll.
2. Litet vägval andra halvan. De flesta rundade husen. Jag vek vänster, vilket sparade några steg. Försumbart.
3. Gällde bara att hitta ett lagom tempo. Hade glömt handskar hemma så fingrarna var stelfrusna.
4. Ingen orientering att prata om. Följde med på kartan. Sista biten jobbade jag lite för att få kontakt med gruppen före, vilket kan vara klart lönsamt vid kontrolltagning.
5. Hade kunna ställa till problem om det inte varit löpare före.
6. Jaha, en riktig orienteringssträcka. Ett alternativ hade varit at följa kraftledningen hela vägen med det var för tråkigt och kanske lite höjdkurveineffektivt. Jag vek av, men lite tidigare än jag trodde. P-O berättade efteråt att han var i rygg. Sökte löpbarhet och levde i falsk säkerhet eftersom jag visste att jag hade kraftledning alldeles bredvid. När jag kom ner i ett kärr stannade jag upp, plötsligt osäker på hur långt jag kommit. Växlade några ord med P-O som inte heller verkade helt säker. P-O fortsatte framåt, helt riktigt. Jag och en tredje man vände tillbaka uppåt. Detta trots att jag egentligen visste att jag var kort. Rädslan att springa för långt vann över förnuftet. En lurighet var att det hyfsat stora kärret jag tyckte att jag hade framför mig inte var ett kärr på kartan. Lurighet två var att när jag klättrade upp till en liten höjd som stämde rätt bra med kontrollpunkten så hängde en kontroll där. Jag stämplade och var i princip på väg till nästa när jag upptäckte att kontrollsiffran var 35 och att jag skulle ha 39. Ajaj, vidare nerför, slog på stor stig och kunde därifrån, efter lite tvekan, ta kontrollen.
7. Inga problem.
8. Högervägvalet kändes naturligt. Upptäckte att till och med kompasstummen tinat och var varm och god.
9. Trasslig inledning i kärret. Svårsprungen vegetation. Rätt hade varit att klättra upp på byggarbetsplatsen eller vad det var till vänster så fort som möjligt för att springa väg. Andra halvan i bostadsområdet kanske inte helt optimal, men föranledde nog ingen avgörande tidsförlust.
10. Transport
11. Inga problem
12. Inga problem, lite svårlöpt.
13. Transport
Visa kommentarer (2)
 
Mila by night (2012-03-07) Mila by night (2012-03-07)