Vinterserien (2012-03-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Visättra
Arrangör: Centrum
Distans: Öppen
Sträcka: 8,0km
Sträcka: 9.13 km
Tid: 79:14
Långt ifrån felfritt, men jag tror ändå att jag måste vara nöjd. Svår och kul bana. Kartan inte helt lättläst. Bättre kartläsning än på längre, i alla fall under stora delar av loppet.
1. Jobbig start uppför massa höjdkurvor. Eventuellt hade man kunna gå runt stig vänster, men det vore ganska mycket längre.
2. Stor tvekan på väg in i ringen. Inte lätt med sluttningen.
3. Man borde kanske ha klättrat ner till stigen till vänster, men bra genomförande.
4. Utmärkt!
5. Tänkte egentligen gå i sänkan på slutet ända in i ringen, men klättrade upp tidigare ändå. Hade varit bättre att hålla planen.
6. Såg inte staketet på kartan. Fick klättra över i hörnet och sidoförflytta till en byggd övergång till vägen. Om fältet hade varit lättsprunget vore det rätt att gå höger om linjen och staketet. Annars rätt att söka sig till vägen. Avslutningen bra, men lite förvånad blev jag, för stenen borde legat en höjdkurva upp. Det gjorde den inte i verkligheten.
7. Vägval utifrån att jag ville komma från vänster in till kontrollen. Sökte stigen efter kraftledningen, sedan den gula fläcken. Bra koll hela transportvägen. Försökte vara noggrann på slutet, insåg att nedförsluttningen bedömningsmässigt skulle vara lite knepig. Gick ändå upp för tidigt och tappade lite tid. Innan jag kunde korrigera ner till kontrollen.
8. Försökte återigen vara noggrann. Klurigt igen med nedförsluttning. Denna gång lite värre med otydlig kontrollpunkt. Jag sprang ner till en enligt min mening tydlig punkthöjd som kartritaren negligerat. Kostade tid att vända upp till kontrollen.
9. Knepigt, insåg faran och tog god tid på mig. Klokt.
10. Tog mig bra fram till stigen åt höger. Sedan var jag bara fokuserad på kärret till höger och problemet att veta när det var dags att gå av stigen. Lite klarare i knoppen hade man ju kunna kika lite till vänster för att lösa knuten. Med usel avståndskänsla vek jag av när stigen knyckte till. Det var på tok för tidigt. Resulterade i en krok, men räddningen var bra.
11. Gick medvetet vänster för att undvika de stora grönområdena på andra hälften av sträckan. Kände att utgångsriktningen blev lite överdrivet mycket åt vänster. I övrigt bra genomfört, bortsett från at jag missade att kolla definitionen. Trodde att jag skulle ha en punkthöjd. Tycker att jag går felfritt till den, men där hänger ingen kontroll. Efter klurande vänder jag mig om och ser kontrollen hänga vid en inte särskilt stor sten 10 meter bakom mig.
12. Planen att gå upp mot kontrollen från höger i sänkan. Bra till höjdkurvorna börjar. Väl där följer jag det naturliga stråket utan att tänka på riktningen. Inte bra. Får inte riktigt branterna att stämma. Tvekar rejält innan jag slår på kontroll 14! Får ta nya tag därifrån. Inte helt lätt, Trött satsar jag på att vara noggrann. Bra!
13. Naturligt att förlänga kontrollen med sankmarken. Misslyckas med det, men kan rädda.
14. Inga problem. Stannar till och säkrar halvvägs.
15. Bra koll till sista tredjedelen där jag kommer i kapp lite folk. Blir lite stirrig av det och tror inte att jag har sprungit så långt som jag har. Branterna bakom kontrollen förvirrar mig. Det tar rätt lång tid att jag inser att jag är för långt och kan vända tillbaka. 4 minuters bom. Inte bra!
16. Lite tursamt blev det bra. Hade inte hundra koll första halvan. Antagligen pga stress efter bommen. Avslutningen dock utmärkt!
17. Inser att sista kontrollen är långt ifrån lätt. Noggrann. Bra!
18. Läser inte kartan alls utan drar i väg på riktning. Glömmer sedan även kompassen och glider fel. Hade kunnat spara sekunder på lite bättre orientering.

Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien (2012-03-11) Vinterserien (2012-03-11)