Tiomilarepet (2012-04-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rudan
Arrangör: OK Älvsjö-Örby
Distans: ÖM9
Sträcka: 7,3km
Sträcka: 9.67 km
Tid: 87:55
Otroligt att jag aldrig lär mig det här. Riktigt bottennapp, på gränsen till skratteretande. Ett riktigt beslut tog jag i alla fall. Det var när jag hängde på mig pannlampan ?
Inte pigg innan start. Har märkt förut att jag har sämre ork än vanligt efter en arbetsdag. Märkligt när man är kontrosråtta. Hade det funnits en Ö8 hade jag definitivt nöjt mig med den, men nu kändes det inte som det fanns något alternativ.
1. Börjar med tung löpning på elljusspåret. Försöker ta det lite lugnt och kikar faktiskt igenom kontrollerna lite snabbt med lite ostrukturerade vägvalstankar. Blir rejält andfådd och trött direkt. Skärpan rinner iväg direkt vilket kommer att få katastrofala följder längre fram. Blir omsprungen av en yngre snubbe i kärret. Ser att han går för långt åt höger, men som vanligt lyckas jag inte fullfölja min egen korrekta bedömning. Viker visserligen vänster uppför men inte tillräckligt mycket. När jag sedan får syn på en kontroll springer jag upp och kollar den, fast jag egentligen vet att det inte kan vara min. Värdelöst!
2. Långsamt, men ok.
3. Det högra vägvalet är nog inte helt fel.
4. Dålig riktning.
5. Helt ok, men fort går det inte.
6. Hyfsad koll.
7. Cirkus Henrik! Tänker gå runt höger och nyttja stigen över storkärret. Men uppenbarligen går jag på inre kompass och kartläsning känns överflödigt när jag går mot värsta stora kärret. Inser inte att jag korsar fel kärr! Slår på en vinklad brant som stämmer med den i ringen. Klättrar upp och letar fast jag omöjligtvis kunde vara framme ens om jag korsat kärret där jag trodde. Hur förklarar man ett sånt beteende? Skapar en felaktig bomteori och måfflar åt NO. När jag kommer fram till den brant där jag nyss trodde att jag var klättrar jag upp och letar ovanför den också. Återanvänder samma bomteori och fast den stämmer den här gången tar det lång tid för mig att nå kontrollen. Usch och tvi!
8. Cirkus Henrik turnerar igen! Bestämmer mig för att ta det högra stigvägvalet – det otydliga. Inte smart! Hamnar efter Embla och följer henne. Tar det försiktigt, läser mycket och försöker förtvivlat säkra att jag är på rätt stig. Misslyckas kapitalt! Plötsligt är jag på en stor stig, Stora branter som borde göra det enkelt att läsa in sig dyker upp, men det hjälper inte mig. Jag hittar inget på kartan som stämmer med verkligheten fast ögonen skannar större delen av A4-sidan. (Fattade inte i skogen och fattar inte hemma i soffan). Till slut vet jag var jag är och tar nya tag. Men efter 50 meter när jag identifierar stenen i kanten på grönområdet tappar jag riktning och koll igen. Vet inte vad jag gör och hur jag kan sabba chansen att reparera. Efter ett tag har jag koll igen och börjar om. Därifrån är det jobbigt att ta kontrollen och jag gör ingenting bra. ?
9. Relativt bra med dagens mått mätt.
10. Dito, fast jag tar mycket höjd i onödan.
11. Hoppsan, jobbig långsträcka. Mörkret faller och jag tänder lampan på halvfart. Bestämmer mig för ett vägval till höger, vilket nog var det bästa. Genomförande är bra fast i maklig takt. Inte stark.
12. Långsamt, borde ha tagit de extra metrarna och rundat det gröna.
13. Förmodligen dagens bästa rent orienteringsmässigt. Hyfsat på linje, bra kartkoll och medvetet korsande av kärren (utom sista) på de smalaste ställena. Men farten kan inte imponera någon.
14. Inga problem
15. Inget misstag
M. Skönt med målgång
Visa kommentarer (2)
 
Tiomilarepet (2012-04-11) Tiomilarepet (2012-04-11)