Trekvällars Etapp 3 (2012-07-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet
Arrangör: Ravinen
Distans: H40 Lång
Sträcka: 6,0km
Sträcka: 7.07 km
Tid: 49:08
Med en minitour som denna är det förstås helt rätt att etapperna skall ha olika karaktär. Ändå kunde jag inte låta bli att känna att det blev antiklimax att efter de två tidigare rätt kluriga orienteringsetapperna avsluta med en lätt bana som denna. Kändes i alla fall under loppet som att löpstyrkan fick lite för stort fokus.
Antydan till stelhet i ben och rygg, men jag kände mig betydligt piggare inför etapp tre än inför etapp ett. Trevligt!
1. Har svårt att förlika mig med att man skall vända 135 grader vid startpunkten. Ser inte riktigt tjusningen i det. Blev inte bättre av att jag hade slarvat med startrutinerna och inte hade koll på vädersträcken när jag startstämplade och vecklade upp kartan. Tog ett antal sekunder innan jag kunde ge mig iväg åt rätt håll. Sedan inga problem.
2. Inte jättebra, men ok koll.
3. Hyfsat. Svårt med stigarna. Man tjänar förstås lite på att nyttja dem fartmässigt, men det är omöjligt att veta om man är på en utsatt stig och om det i sådana fall är den rätta. Tricket är att springa på stigen men orientera efter annat.
4. Inga problem.
5. Klart revanschsugen efter den misslyckade långsträckan i måndags. Blev besviken när jag såg högerVÄGvalet. Fanns alternativa stiglöpningar, men jag brydde mig inte ens om att utvärdera dessa. Första gången i livet tror jag som jag kikade på samtliga framförvarande kontroller i ett försök med lite framförhållning. Men hittade inget riktigt vägvalsproblem att klura på så jag la ner det. Lite uttråkad höll jag trots det hyperenkal vägvalet att göra bort mig när jag vek höger för tidigt i slutet på ängarna. Fick stanna till för att förstå.
6. Krok på slutet. Lite slarvigt.
7. Söker mig medvetet lite åt bebyggelsen. Inga problem.
8. Inga problem. Kommer i kapp Lasse. Blir lite stressad utifrån villfarelsen att jag startade före.
9. Tänker mig hoppa mellan öarna i storkärret. Ligger först bakom Lasse, men sedan ökar jag tempot. (Varför då, bättre att mala på i rätt fart. Man skall inte låta sig påverkas att man råkar befinna sig i samma skog som andra löpare). Kommer lite snett till första ön utan att inse det. Tror att jag lämnar den på linjen och lyckas därmed missa den andra ön helt. Riktigt dåligt. Reparerar någorlunda, men det blev inte bra.
10. Inga problem.
11. Ok, efter annan löpare.
12. Dito
13. Efter bron i uppförsbacken är jag tvungen att gå. Kommer i kapp Lasse igen! Här gör jag mitt stora misstag. Jag kikar på kontroll 14 och konstaterar att det är ren löpning dit och att den är omöjlig att göra bort sig på. Mentalt räknar jag redan loppet som avklarat. Från T-korset ligger jag i hälarna på Lasse. Ingen koll på kompassen. Men jag har för ovanlighetens skull en känsla för avståndet och känner tydligt när Lasse ångar på för långt. Jag stannar, försöker läsa in mig på höjdkurvorna. Tycker att kontrollen borde hänga där jag är. Tittar fram och tillbaka samt uppåt, men inte neråt. I sådana fall kanske jag hade sett stenen. Fortsätter framåt. Vänder upp. Bestämmer mig stressad till sist för att ta konsekvensen av mitt misstag och springa ner till fältet. På väg ner ser jag en sten. Springer dit och rundar den. Ingen kontroll. Men då vet jag åtminstone var jag är och kan springa och stämpla. Kostade en sisådär 3 minuter. Som att helt omotiverat slica bollen ner i vattenhindret på 18:e hålet i slutet av en hyfsad golfrunda. Lämnar en bitter eftersmak!
14. Inte så mycket kräm kvar, men försöker pinna på. Tror att de båda SI-enheterna inte var riktigt synkade, så min sträcktid kan relativt sett varit bättre än den egentligen var.
15. Sträcktiden på spurten antagligen sämre än vad den egentligen var.

Trekvällars i sin helhet:
Enligt Winsplits, 5 bommar på totalt 7 minuter och 10 sekunder efter 42 avverkade kontroller. Måste nog betecknas som godkänt med mina mått mätt.
Men vad säger man om Ola? Av 42 kontroller lyckades jag vinna fem! Jag tycker att jag har närmat mig lite varje år, men så får han för sig att lägga i en högre växel och är plötsligt helt onåbar! Jävla gubbe :-)
Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars Etapp 3 (2012-07-04) Trekvällars Etapp 3 (2012-07-04)