Stigfinnarcup Dag (2012-08-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Granby
Arrangör: Stigfinnarna
Distans: Masstrart
Sträcka: 7.1 km
Sträcka: 8.17 km
Tid: 61:53
Märklig känsla innan start eller snarare avsaknad av känsla. Inte ett spår av den vanliga upprymdheten och nervositeten. Klurade en hel del på huruvida det var bra eller dåligt. Kan i alla fall inte ha varit helt fel för loppet gick i hög fart och mestadels med god koll. Förvånansvärt högt upp i resultatlistan och tidsmässigt inte så långt efter namn som i vanliga fall är låååångt före även på kortare banor. Utmärkt alltså!

45. När starten går hänger jag med lite halvhjärtat men hyfsat i rusningen. Prickar boet fint och försöker memorera min ordning på slingorna
36. Har bara en före på min gaffel, men han går snett. Jag går rätt på med koll och är först!
37. Springer lite för fort för att ha full koll på riktningen. Orienterar dock bra, men låter mig påverkas av medtävlare som drar till höger. Därför blir det ingen spik. Att man inte lär sig att lita på sig själv när man har rätt. Är dock fortfarande först på gaffeln.
45. Söker mig medvetet mot Ormputten för att få samma spår in till boet som från starten. Funkar!
34. Bra koll! Ensam.
35. Inga problem!
45. Enkelt!
33. Bra! Fast när jag inte ser kontrollen i vare sig kärret eller vid branten stannar jag och vänder på kartan för att läsa kontrolldefinitionen. När jag ser att det är punkthöjden tar jag exakt två steg framåt för att ta kontrollen. Några sekunders tapp.
32. Antagligen lite för bra så här långt och kanske i lite för högt tempo för min förmåga. Upplagt för bom alltså. Mycket riktigt, efter att ha gått över kärret tappar jag riktningen helt. Känner att det inte stämmer och fortsätter lite tveksamt innan jag förstår vad som hänt. Räddningen hyfsad ändå. Bommen kostade närmare två minuter.
45. Lite stressad av bommen och mot boet för fjärde gången. Farligt! Funderar på om jag skall gå via kontroll 31 för att bara kunna vända tillbaka till den direkt. Tappar dock riktningen helt och får lite tveksamt tråckla mig rätt igen. Dåligt!
31. Parallellt med en annan löpare (Hellas). Tycket att jag har bra koll, men han stämplar före.
38. Högt tempo, antagligen lite högre än vad jag klarar. Vi följs åt hyfsat nära varandra till stigarna drygt halvvägs där det dyker upp en löpare från Bromma-Vällingby. Vi har kontakt alla tre längs med kärret därefter, men sedan väljer vi lite olika vägar. I ringen möts vi igen. Jag stämplar först, men efter två andra löpare.
39. I klump!
40. Nedrans, skosnöret gick upp. Kan inte minnas när det hände senast. Tar sked i vacker mun och knyter. Ser fortfarande tre löpare framför på stigen (vänstervägval) och kämpar på rätt bra för att få kontakt. Inte full koll när jag stämplar sist, men med kontakt, åtminstone med Bromma-Vällingby.
41. Hellas och Klemmingen försvinner med högre fart. Men jag gör så gott jag kan och går rätt på. Före Bromma.
42. Vet inte riktigt varför jag får för mig att följa stigen åt höger. Kan inte ha varit rätt. Stämplar efter Bromma.
44. Är inte säker på att jag upptäckt stigen till vänster om inte Bromma srpungit den. Lite lång omväg, men där och då kändes det betydligt säkrare. Hög fart så här långt och huvudet kanske inte helt skärpt så jag tror att det var rätt. Dock höll det på att gå illa när jag missade stigkorset och sprang några meter på fel stig. Upptäckte det dock hyfsat fort. Det lustiga är att jag undrade vad Bromma som sprang rätt höll på med. Jag lämnade stigen lite tidigare och tog en genare väg till kontrollen. Var ändå efter.
43. Illa ute här. Hade koll vid kärret knappt halvvägs och hoppades att jag skulle stöta på dubbelstenen. Det gjorde jag inte. Skymtade storkärret till höger och insåg att jag glidit för långt åt det hållet. Bromma kom farande just åt höger och konstigt nog fick jag för mig att förklara var vi var. Knäppt! Men kanske ett sätt att övertyga mig själv om analysens riktighet. Hur som helst vände jag upp nästan rakt på kontrollen. Flax!
44. Nu fick det bära eller brista. Löpte i spåren på en ny konkurrent ner till ängen. Närmade mig sakta. Genade lite ut på ängen och var då alldeles i hälarna. Men jag kom inte om, men ingen bakom vilket var skönt.
M. Gjorde ett tappert försök, kom i kapp men inte förbi. Efter målgång visade det sig dock att vi inte sprang samma klass.
Visa kommentarer (2)
 
Stigfinnarcup Dag (2012-08-07) Stigfinnarcup Dag (2012-08-07)