Bromma Vällingby Lång (2012-08-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brottby
Arrangör: Bromma Vällingby
Distans: H40 Lång
Sträcka: 7,6 km
Sträcka: 10.88 km
Tid: 98:45
Katastrof! Tillbaka där man hör hemma i botten på resultatlistan. Alltihopa Eriks fel :-)! Jag klarar inte att träffa folk jag känner i skogen.
1. Börjar med bra koll på höjdkurvorna. Men det är trassligt att ta sig fram. Först lite stökig vegetation i sluttningen upp och sedan vanskligt bergunderlag. Ramlar och slår mig, men trasslar mig långsamt fram till kontrollen.
2. För att undvika det värsta trasslet drar jag en båge vänster. Försöker sedan gå rakt mot kontrollen på skrå. Riktigt trassligt, men det funkar. Håller på att trilla omkull av förvåning när Erik som startade 2 minuter före kommer från höger och stämplar före mig. Den starten av loppet fanns inte i min fantasi.
3. Här slår det slint. I stället för att förnöjt konstatera att jag tagit två minuter på Forsberg på lika många kontroller, inse att det är en bra start och ta det lugnt och hålla i orienteringen får jag spatt och hybris. Börjar efter Erik, men lämnar hans rygg på väg ner till första kärret. Redan här gör jag rätt obegripligt mitt tankemässiga parallellfel. Får för mig att jag springer i hygget 200 meter norröver min egentliga position! Hur knasigt är inte det. Tycker då att det skall vara en rätt behaglig kontroll, bara att ta sig till rätt höjd och måffla på till slutet på densamma. Jag viker litet vänster, tar mig över sankmarken och springer i kanten av höjden. Mitt parallellfel är nu 300 meter utan att jag har en susning om det. Dessutom är den höjd jag tror att jag är en väldig massa höjdkurvor större än den formation jag faktiskt är i. Jag stämmer av en brant men när höjden tar slut hittar hittar jag inte kontrollen. Jag irrar och försöker läsa in mig. Går inte. Vänder tillbaka till branten jag stämde av och tar om därifrån. Samma resultat. Jag försöker förtvivlat läsa in mig. Inser att jag är fel, men kan inte för mitt liv komma på vara jag kan befinna mig. Tar det sura beslutet att springa tillbaka. Vänder upp igen och springer mot en höjd. Hoppas att det skall vara rätt. Men det stämmer inte. Långsamt fortsätter jag ändå längs höjden. Till slut bestämmer jag mig för att ta mig ut till Gissjön för att börja om. Funkar, men det är jobbigt både fysiskt och psykiskt.
4. Försöker lägga jättefadäsen bakom mig och koncentrera mig på resten av loppet. Drar iväg bra med duktig koll till hygget. Men får åter något hjärnsläpp och får för mig att jag är framme långt innan jag är det. Undrar om jag kan vara fel i sida och gör en kraftig avstickaer innan jag kan vända rätt.
5. Tävlingen som sådan är förstås körd och jag har svårt att hålla tävlingsskärpa. Katastrofalt för mig som springer mer på vilja än på kondis. Ser i alla fall vägvalet till vänster och genomför det bra.
6. Usel känsla för avstånd. Jag är bara halvvägs när jag börjar fundera på om jag närmar mig ringen. Det går oändligt långsamt, men till slut kommer jag rätt.
7. Bestämde mig att gå till vänstra drickan och vägvalet som hörde ihop med detta redan under väglöpningen till femman. Hyfsat får man nog säga.
8. Ok
9. Ok
10. Ok
11. För långt ner, men ingen jättebom.
12. Väljer vänstervägvalet. Funkar bra ända till ringkanten. Men temat för dagen är överoptimism och att hela tiden tro att jag sprungit längre än jag har. Blir osäker och vänder tillbaka. Dåligt!
13. Helt Ok
14. Rundar lite vänster för att slippa grönt, men det är grönt även där jag springer.
15. Inga krafter till spurt.
Mycket trött, efter tuff bana i trasslig terräng (omväxlande och överlappande sank, brötig och stening). Tredjen sist av de som fullföljde godkänt (men 11 pers gjorde inte det).
Visa kommentarer (0)
 
Bromma Vällingby Lång (2012-08-25) Bromma Vällingby Lång (2012-08-25)