DM Lång (2012-09-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Råby
Arrangör: Hellas
Distans: H40 Lång
Sträcka: 7,5 km
Sträcka: 9.38 km
Tid: 77:25
Nä, jag höll inte ihop det. Tar med mig en väl genomförd långsträcka (6:an). Det hör inte till vanligheterna.
1. Snett och långsamt uppför. Bom, men ingen katastrof.
2. Rätt bra, men missade kontrollen i ringen pga dålig uppmärksamhet. Kostade sekunder.
3. Ok
4. Inte bra sista biten, men återigen ingen katastrof.
5. Dålig utgång pga dålig kartläsning, trassligt genom det gröns. Dålig sista biten också. Men det berodde på att jag tyckte att jag tydligt, men felaktigt, identifierade den gula fläcken i ringkanten. När jag sedan stod på kontrollhöjden såg jag inte skärmen. Tog en stund att kolla defintionen, men den var ju där på norrsidan hela tiden. Så här långt i loppet var det själva kontrolltagningarna som brustit. Där finns tid att tjäna!
6. God och tillräcklig koll hela vägen. Saktade ner när jag kändes att det behövdes. Passerade 11:an inte pga förväxling utan helt enkelt för att det såg ut att vara bästa vägen. Känns som en av mina bättre långsträckor någonsin. Skall bli kul att se om den känslan håller när jag får se sträcktiderna.
7. Helt ok!
8. Trasslade mig ut på vägen. Försökte hålla ett stadigt tempo, men det kändes långsamt. Tråkigt att springa väg och dessvärre lyckades jag inte komma tillbaka till orienteringen när det behövdes. Tappade riktningen in mot kontrollen vilket resulterade i en krok. Ca en minut.
9. Trasslig terräng. Sedan läser jag karta dåligt- Får för mig att kontrollpunkten skall ligga inom hygget. Minst en minut till åt skogen.
10. Ut på vägen, tråkigt men rätt tror jag.
11. På vägen till 8:an bestämde jag mig för att ta vägen tillbaks åtminstone halva vägen till 11:an och sedan nästan följa mina egna spår förbi 7:an och i närheten av 6:an. Vid Oden vad det hade varit bra om jag hade fullföljt den planen. Men när jag stämplar känns det enormt tråkigt att återigen kuta väg. Tänker felaktigt att det gula första biten i skogen måste vara lättlöpt. Det kanske det var, men jag sprang inte där. Rätt trassligt min väg. Jag är trött och det går riktigt segt hela vägen fram till vattenkontrollsvägen. Där gör jag ett fatalt misstag. Korrekt ställer jag mig frågan: tänk om jag är vid vattenkontroll? Bra att vara uppmärksam på möjligt parallellfel, men problemet är jag i samma ögonblick jag ställer mig frågan helt grundlöst bestämmer mig för att det är så! Innebär att jag skapar mig ett parallellfel och därifrån är det kört. Får ingenting att stämma, men i stället för att göra någonting åt det trasslar jag långsamt vidare och hoppas att det skall lösa sig längre fram, det är ju långt till kontrollen. Vet inte riktigt vad jag håller på med, men uppenbarligen är riktningen fel och inläsningsförmågan obefintlig, trots en del försök. Svär när jag kommer fram till ett några år gammalt hygge som jag inte kan identifiera på kartan (hade varit svårt även om jag sökt i rätt kvadrant eftersom området var markerat grönt och inte som hygge). Till slut läser jag in mig på diket i uck-terrängen nära vägen. Därifrån sätter jag ny fart och tar kontrollen bra via snitslade stigen.
12. Helt ok
13. Inget att säga om.

Visa kommentarer (0)
 
DM Lång (2012-09-01) DM Lång (2012-09-01)