Södertäljeorienteringen (2012-09-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bommersvik
Arrangör: Södertälje IF
Distans: H40 Lång
Sträcka: 7,3km
Sträcka: 8.69 km
Tid: 67:43
Mycket fin skog!
Rätt stabilt tills jag brände tre och en halv minut på sista kontrollen. Synd!
1. Skulle ha gått mot högsta toppen och sedan enkelt vikit ner höger. I stället försökte jag en kombination av att gå på linjen och hitta rätt höjdkurva. Hade kanske funkat om inte stenarna förvirrat mig. Först kom jag till en enligt mitt tycke tydlig dubbelsten, men på kartan var bara den ena utsatt. Ytterligare sten och sedan skymtade jag en till. Borde insett at jag var där jag var , bara lite nedanför min förväntade position. Men jag tog det säkra före det osäkra och vände uppåt. Kroken kostade en minut, men det kanske det var värt under förutsättningen att jag inte lyckades bli vän med stenarna.
2. Koll hela vägen. Lyckades hålla tankarna på orineteringen.
3. Tyckte att jag hade koll, men när jag efter tre fjärdedelar slog på en sten som jag inte fann på kartan blev jag osäker. Vände höger för att göra en avstämning utan hundraprocentig framgång. Hade hoppats få kontakt med de båda branterna, men jag var något längre söderut. Valde att fortsätta framåt, fast lååångsamt. Upp på rätt höjd var den gula toppen tydlig och jag kunde enkelt ta kontrollen till höger.
4. Bra plan! Stigen som uppfångare innan kontrollen. Jag siktade medvetet klart söder om linjen för att kunna springa på stigen och vika av i kröken. Funkade fint!
5. Helt ok!
6. Helt ok!
7. Bra fram till diket och tyckte att jag identifierade den ena av de gula fläckarna på väg upp. Men sedan tappade jag tydligen riktningen. Fick stå still ett tag och läsa för att förstå att jag skulle österut.
8. Rätt att sikta mot branten för att få en tydlig avstämningspunkt synlig från rätt långt håll!
9. Fel! Jag bestämde mig för att storkärret skulle vara riktigt jobbigt att löpa över. Det var det tydligen inte. Kanske ändå inte hade varit så tokigt att springa runt på stigen som jag gjorde om jag bara hade koncentrerat mig på utgången. Det gjorde jag inte och tappade tid. Avslutningen bra!
10. Ojoj, insåg att detta var en svår kontroll och tempoväxlade neråt helt rätt. Riktigt noggrann och långsam, men det betalade sig. Kanske skulle man ha klarat högre tempo om man hade siktat mot det avlånga kärret och sedan vikt vänster ner mot kontrollen. Hade en sådan tanke i skogen.
11. Full koll!
12. Tänkte dra en högerkrok för att få kontakt med släpstigen och från kröken på denna säkra vilken brant jag gick upp vid. Lyckade inte utan det blev nära linjen. Var ändå tämligen säker vilken brant jag gick upp vid på grund av den lilla lilla kröken (Bra läst!). Men sedan följde jag en SNO-rygg i fel riktning. Kom till en kontroll vid en brant och trodde först att det vsar branten öster om min sankmark. Insåg misstaget hyfsat fort och kunde vända rätt.
13. Gansk bra, men tappade lite riktning i ringen. Det luriga var att det inte hade varit konstigt om det varit en brant markerad nere i sänkan. Men fattade fort at jag skulle upp ett snäpp.
14. Min enda tanke var att hålla i nu sista biten i slutet på vad jag uppfattade som ett hyfsat lopp. Misslyckades med det trots att jag visste exakt var jag korsade sankmarken halvvägs. Gled något åt höger och kom till fel gula höjd. Insåg först det men på vägen tillbaka slog det mig att jag kanske inte var framme vi rätt kant (brukar ju hända att jag är för kort). Sprang därför ner helt fel. Krokade tillbaka lätt desperat. Drygt tre och en halv minut kostade det.
15. Hade hyfsad riktning, men lät mig påverkas av ett gäng som sprang längre åt höger. Dåligt, men inte så dyrt.

Visa kommentarer (2)
 
Södertäljeorienteringen (2012-09-16) Södertäljeorienteringen (2012-09-16)