Ungdomsseriefinal (2012-09-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Orming, kummelhöjden
Arrangör: Järla
Distans: ÖM8
Sträcka: 4,4km
Sträcka: 5.21 km
Tid: 43:27
Lite tidsoptimist. Satsade på att se Bilbos bortamatch i Barkarby (seger 6-3) och sedan fånga dagen i flykten och ta en Ö8 vid ungdomsseriefinalen i Orminge. Hade inte förstått eller i alla fall inte räknat med att bensinen tydligen är billig. Halva Stockholm på vägarna vid tretiden på en söndag! Vart skall alla? Så många innebandymatcher och orienteringar går ju inte av stapeln samtidigt. Fick hitta på en parkeringsplats, springa till TC och springa till start. Kom fram när Gå-fram-tiden just slog om till 15.30, vilket enligt PM var sista chansen att gå ut på Öppen bana. Stressen kanske inte bästa tänkbara uppladdning. Värre än det var att kroppen hade gjort slut på adrenalindepåer under innebandymatchen. Det är tufft av vara publik!
1. Dålig attack i ringen, hade jag kunnat göra bättre.
2. Dålig, vet att jag skall ner lite åt höger men får syn på en redig sten till vänster. Springer till den utan att kika på kartan om det finns fler stenar i ringen.
3. Bra lagd sträcka. Omöjligt att hitta en bra väg. Lite stig till öppna fältet under kontrollsiffra sex verkar ju först lockande, men då ställs man inför en mur av branter. Jag bestämmer mig för att gå till höger hyfsat nära linjen. Mest för att det ser hyfsat ut ur höjdkurveperspektiv. Men jag är dålig, ingen vidare kartkontakt och inte heller bra riktningsmässigt. Roligt när jag klättra upp för en brant och rejält trött misslyckas med att hitta kraftledningen jag står under på kartan! En liten tjej kommer precis då fram och frågor om jag vet var vi är. Skamsen får jag säga att jag inte har total koll men att kraftledningen vi står under i alla fall inte är med på kartan. Jo säger hon här är den och drar i väg. Resten av sträckan en formalitet, fast en jobbig sådan. ”Kartstoppet” nära ringen är inget kartstopp, det är ytterligare en fråga från barn som undrar var vi är. Denna gång visste jag.
4. Borde kunna hanterats med självförtroende i högre tempo.
5. Första halvan ok, kanske bortsett från farten. Har koll på att jag går upp i den stora sänkan halvvägs. Sedan konstigt, jag tycker att jag viker tydligt åt öster för att vara säker på att slå på stigen, men det gör jag tydligen inte utan kommer till den otydliga förlängningen av stigen. Där kommer en tjej och fråga var vi är. Jag pekar och säger ”någostans på stigen här”. Hon drar i väg västerut med mig efter, men plötsligt försvinner stigen och jag får ursäkt mig. Får korrigera två gånger innan jag kommer rätt. Fel att fokusera på stigen när det fanns både stor sankmark och höjd att gå på.
6. Långsamt, osäkert.
7. Kanske inte så dpligt, men det gick inte fort.
8. Dålig krok i ringen.
9. Ok, en löpare snett framför till vänster.
10. Enkelt, avslutningen av banan definitivt inte svart.
11. Inga problem
12. Inga problem
13. Kunde gått mer rakt på, men valde faktiskt medvetet att söka stigen tidigt.
14. Inte bra, hade missat att läsa i PM att målet var utbrutet för de öppna banorna. Förvirrad när upploppet uppenbart var åt ena hållet och min karta pekade åt ett annat.
Visa kommentarer (0)
 
Ungdomsseriefinal (2012-09-30) Ungdomsseriefinal (2012-09-30)