25manna (2012-10-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Himmelsboda
Arrangör: Tumba Mälarhöjden
Distans: Stafett
Sträcka: 6a 4,6 km
Sträcka: 5.22 km
Tid: 34:19
Vet inte riktigt hur jag skall värdera loppet. Kändes inte som att motorn var på hugget och orienteringsmässigt var jag inte vidare vass. Generellt sett dålig kartkontakt! Men resultatmässigt blev det väl ändå hyfsat.
1. Fick kartan av Peter strax efter att Ronnie dragit iväg. Bra lagd förstakontroll. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle dra på linjen över höjden eller om jag skulle följa strömmen runt på fältet. Bestämde mig till slut för att runda. Hade förstås gått fortare rakt över, fast kanske var det ändå klokt att inte börja en löpintensiv bana med att plocka höjdkurvor. Genomförandet dock dåligt, fick kompensera på slutet.
2. Självklart vägval tyckte jag. Valde aktivt bort järnvägsbron (som jag trodde var en undergång). Först dagen efter såg jag vägen precis bredvid järnvägen. Den hade varit ett alternativ. Genomförandet ok.
3. Riktningen inte hundra, fick kompensera.
4. Helt ok.
5. Trassligt till första vägen. När jag sedan kom fram till andra vägen hade jag tappat fokus helt och det slog slint i skallen. Plötsligt nollkoll på var jag var. Mycket märkligt, fattar inte hur det kunde hända. Bestämde mig dock nästan i farten att bita i det sura och springa på vägen tills jag kunde läsa in mig. Kanske en rätt bra hantering av ett oförklarligt psykbryt. Det konstiga är att jag passerade värsta stigkorset utan att märka det! Drog 200 meter på vägen innan jag vek upp. Hade nog kunnat kapa en minut på kontrollen.
6. Helt ok genom det gröna.
7. Bra kartkoll, bra linje
8. Enkelt att bestämma sig för att gå uppepå. Stenprickarna lockade inte! Siktade på tungan ut, men höll inte i tumgreppet! När jag kom till spetsen gjorde jag ett tankemässigt parallellfel när jag kollade kartan. Fick för mig att jag var söder om min position vid hjälphöjden på spetsen på den tjocka höjdkurvan. Riktigt dåligt. Kostade en knapp minut, eller i alla fall mer än 30 sekunder.
Visa kommentarer (0)
 
25manna (2012-10-06) 25manna (2012-10-06)