Kringelträffen (2013-04-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Båglabergen
Arrangör: Södertälje
Distans: H40 Lång
Sträcka: 7,3km
Sträcka: 8.33 km
Tid: 67:02
Klart godkänd långdistanspremiär trots dålig start. Två grejer är jag riktigt nöjd med:
A. Brorsan som startade två minuter efter var efter min underkända inledning ikapp och förbi redan vid tvåan. Men jag lät inte detta påverka mig alls!
B. Jag hade sprungit lite för fort inför den svåra långsträckan till kontroll 13. Men varningsklockorna funkade! Fick visserligen kämpa hårt för att hålla i orienteringen men klarade av det. Andra halvan faktiskt av sträckan riktigt bra!
1. Kanske lite för mycket av morgonens innebandy i tankarna. Grabbarna föll i semifinalen med uddamålet. Kanske inte helt orättvist, men bolluslingen kunde mycket väl ha trillat in under den kompakta pressen på slutet. Vägen till startpunkten ägnade jag mest på att fundera om min startstämpling verkligen tog. Startstämplade samtidigt som en kvinna och blev i efterhand rädd för att det var hennes pip jag hade hört. Insåg sedan att det var en rätt knepig förstakontroll och hade inte riktigt bra koll på avståndet. Tog det lite lugnt och fick stenen med en bit kvar. Lyckades ändå komma snett. Ingen fara dock, hade enkelt kunna ta kontrollen, men hjärnan funkade inte riktigt som den skulle och i stället blev det en stressad onödig krok lite på chans.
2. Bra drygt halvvägs. Planen var sedan att ta det gula stråket rakt mot kontrollen. Men jag lyckades inte identifiera det. När jag kom till stigen fick jag helt omotiverat för mig att följa den en stund. Vek sedan upp tvärt och lyckades inte riktigt få kläm på terrängen. Ytterligare tappade tid och när jag väl läst in mig och vände ner för att stämpla såg jag Fredrik på väg mot stenen. Han stämplade en sisådär tio sekunder före och hade alltså plockat in de två minuters startförsprång jag hade.
3. Tyckte att Fredrik gick lite långt till vänster, men jag fick kompenser lite och var fortfarand efter.
4. Fredrik gick på linjen eller strax höger därom. Då sökte jag löpbarhet söder om kärret. Full koll och jag kunde stämpla före.
5. Hyfsat genomförd sträcka nära linjen. Men hemma i soffan kan man konstatera att det fanns bättre alternativ. Tror att det rätta hade varit att sikta vänster om det stora gröna. Fin löpbar skog flera hundra meter fram till stigen som man sedan kunde ha följt till kröken för en enkel kontrolltagning. Snabbt och säkert!
6. Knepigt! Insåg det och var noggrann. Fick ändå kompensera i ringen.
7. Inte så dumt att gå höger. Men jag borde ha följt min ursprungsplan och gått upp direkt på kontrollhöjden och tagit kontrollen ovanifrån. Lathet eller trötthet gjorde att jag i stället satsade på att runda för att spra någon höjdkurva. Svårt, brukar aldrig lyckas komma på rätt höjd på det sättet. Borde kunna ha kapat sträcktiden med nästan en minut.
8. Kanske inte jättelistigt att ta så mycket grönt, men bra koll på kontrollen.
9. Full koll!
10. Började på linjen. När jag passerade stigen insåg jag att det varit smartare att gå ut mer sydöst och runda det gröna kärret. Backade upp på stigen för att runda. Men blev otålig, vek av för tidigt och fick ändå ta mig genom utkanten av det gröna. Orienteringen därefter bra i den mening att jag åtminstone visste var jag var hela tiden.
11. Inte så mycket att säga om. Att spåret inte är rakt beror på att jag sökte löpbarhet, vilket jag inte tror var fel. Roligast var när jag tvärstannade med ett högt VA FAN! Ett Gunnebostaket i fint skick hade jag inte räknat med. Desperat såg jag luckan vid stigen innan jag insåg att staketet faktiskt plötsligt tog slut bara några meter till höger om min löpriktning.
12. Helt ok! Lite orolig på slutet för nere i ringen var inte verkligheten så tydlig som jag trodde utifrån kartan.
13. Som sagt här var jag rejält trött inför långa trettonde och insåg att jag var illa ute eftersom detta för mig är en sträcka som jag behöver ha koll hela vägen för att inte riskera mååååånga minuter. Nästan lite imponerad av mig själv, i alla fall andra halvan.
14. Full koll!
15. Full koll. Kanske hade gått snabbare vänster om linjen, men tillräckligt bra.
16. Bra!
17. Bra!
Visa kommentarer (2)
 
Kringelträffen (2013-04-21) Kringelträffen (2013-04-21)