Järlas långdistans (2013-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tenntorp
Arrangör: Järla
Distans: H40 Lång
Sträcka: 8,0 km
Sträcka: 9.81 km
Tid: 75:59
Dåligt genrep inför tiomila. Inte den fart jag önskar och framförallt tokigt mycket bomtid.
1. Inga problem, fast svårare än den såg ut.
2. Fel plan, skulle ha gått öster om sträcket och låtit mig ledas i ”dalgången” till kontrollen via den öppna sankmarken. I stället siktade jag på stigen väster om sträcket. Borde kunnat funka, men jag brände avslutningen. Fick inte alls ihop karta och terräng och sedan blev det helt övermäktigt med inläsning. Det lustiga är att min plan var att fånga den brant jag började tveka vid som sista säkra. Uppfattade dock aldrig att det var någon brant att tala om. Nästan 7 minuter tog det mig att komma rätt. Så otroligt underkänt!
3. Fick inte ihop kurvbilden. Blev otroligt passiv och tveksam. Drygt en halv minut kostade det.
4. Försökte sätta fart. Rundade det gröna på väg. Vek sedan av och antog att det skulle gå att se den vita glipan i det gröna in mot kontrollen. Det gick inte. Fattar inte varför kartan är ritad så. Kroken kostade ytterligare en minut.
5. Egentligen rätt bra till en början, men i sluttningen efter att jag lämnat den visuella kontakten med hörnet på storfältet till höger slår jag på en väldigt tydlig sten som inte finns på kartan. Fick det inte att stämma och därför blev avslutningen orolig och dålig.
6. Inga problem.
7. Tänkte runda högsta toppen lite till höger och fortsätta till den mittre vätskekontrollen för att den låg bäst till för andra haövan av sträckan. Men tröttheten spelade mig ett spratt och jag gled alldeles för långt till höger. Antagligen undermedvetet för att inte ta höjd. Blev onödig omväg. Andra halvan godkänd orienteringsmässigt.
8. Ok
9. Ok.
10. Funderade på om det kunde vara värt att gå redigt mycket söderut och nyttja stig, men bestämde mig för att det var för långt runt. Fick dock kämpa rejält med orienteringen och hade inte full koll hela vägen. Men avlutningen var bra.
11. Siktade medvetet lite vänster för att slå på stigen innan den böjde., men det blev lite väl mycket. Avslutningen helt ok.
12. Hyfsat!
13. Äsch, hade en bra plan men övergav den. Insåg att det bästa vore att ta kontrollen nerifrån. Ledas dit av branterna och/eller diket. Men när jag fick första branten så slog mig tanken att jag kunde springa uppepå i stället. Gled upp alldeles för högt i fel riktning. Var tvungen att avsluta genom det gröna, men hittade i alla fall rätt.
14. Bra!
15. Försökte trycka på.
16. Inte mycket ork kvar.
17. Segt och försiktigt nerför, försökte sprinta på lite på upploppet.
Visa kommentarer (0)
 
Järlas långdistans (2013-05-01) Järlas långdistans (2013-05-01)