Centrum Team Sprint sträcka 2 - Skansen (2013-05-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skansen
Arrangör: Centrum
Distans: Sprintstafett 2x2
Sträcka: sträcka 2
Sträcka: 3.3 km
Tid: 18:30
Team-sprint, kul upplägg med 2x2 sträckor. Hade förmånen att agera bojsänke i Egils lag och förvaltade det på bästa sätt genom att sänka laget totalt. Så ooooooootroligt tråkigt att inte vara godkänd. Ännu tristare att lägga ännu en totalt meningslös diskning till raden av sådana. Sjunde kontrollen på ”skogsbanan”. En klar kandidat till att vara den lättaste av kvällens 33 skärmar – en brant vänd mot vägen. Kontrollen fullt synlig en tre, fyra meter från vägen där jag drog förbi i god fart. Jag hade antagligen just för att det var så enkelt för en gångs skull övergett ”en-sak-i-taget”, valt att ligga på framkant och läsa nästa kontroll. Gissningsvis försvann i samma andetag alla tankar på att jag faktiskt också måste stämpla sjuan. Blä! Om jag bara valt att offra några sekunder för att faktiskt stämpla när jag sprang förbi hade vi kommit 33:a i den stenhårda herrklassen. Inte så dumt för en nybakad femtonåring och hans gubbe till farbror. Men bara om bara.

Tidigare var det dock spänd förväntan i växlingsfållan när Egil var ute på startsträckan. Visste att min första insats skulle ske inne på Skansen.

1. Rätt lång första, med inledande uppförsbacke. Insåg att detta gav möjlighet att läsa in banan och planera några vägval, men struntade i det och fokuserade på att komma rätt till ettan. (Om jag bara fortsatt med den taktiken hela kvällen hade slutet blivit muntrare). Visade sig vara klokt utifrån min ovana vid 1:4000. Allting händer bra mycket snabbare än man förväntar sig! Höll tungan någorlunda rätt i mun till ettan.
2. Äsch, såg kabinbanetomten, men fattade inte riktigt var jag kom upp från branten, så jag hamnade rakt på den ändå. Fick runda. Kostade tid. I stressen sprang jag inte närmaste vägen sedan heller.
3. Ok
4. Ok, så lätt att jag faktiskt tjuvtittade på nästa och bestämde mig för att vända bakåt efter stämpling.
5. Ok
6. Tyckte att det såg trassligt ut på linjen, så valde vänster.
7. Upp genom skogen, åtminstone kortaste vägen.
8. Via 9:an, kanske liten poäng med det.
9. Tillbaka.
10. Ok
11. Ok
12. Trasslade mig fram, lite lurad av innerhörnet blev jag allt. Tappade en del.
13. Ok
14. Lite svårt tidigare att hitta rätt ring. Nu blev det jättesvårt sista kontrollerna. Svårt att identifiera siffrorna. Ok dock.
15. Ok
16. Ok
17. Ok
18. Ok
Växling till Egil, fortsättning på nästa karta.
Visa kommentarer (0)
 
Centrum Team Sprint sträcka 2 - Skansen (2013-05-15) Centrum Team Sprint sträcka 2 - Skansen (2013-05-15)