Stockholm City Cup 1 (2013-05-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Reimersholme
Arrangör: Södertörn/Sundbyberg
Distans: Sprint
Sträcka: 3,0km
Sträcka: 4.36 km
Tid: 24:44
Sprint är disciplin jag behärskar till fullo – NOT!
Kvällens facit blev 21 kontroller (alla för en gångs skull), minst 8(!) felaktiga vägval, en katastrofal jättemiss toppat med att jag drog rakt över en tomt och därmed enligt alla regelböcker är diskad. Urk! Men kul är det!
(Svårt att passa GPS-kurvan)
1. Tänkte att det var säkrare att springa längs vattnet och var medveten om att priset blev en klättring upp till kontrollen. FEL! Upp på högra stigen, glida av den och låta staketet agera tratt in mot kontrollen hade varit bättra på alla sätt.
2. Insåg att det var trassligt med hus på slutet nära linjen. Utan någon riktig plan siktade jag på att gå höger och söka mig ner till södra stranden för att ta kontrollen därifrån. Blev jättedåligt. Hamnade i det sämsta av vägval, genom den i praktiken jättelånga serpentinvägen ner mot kontroll 3. Ändå tror jag att jag var på bästa vägvalet när jag passerade kontroll 4. Men därifrån skulle jag ha sprungit genom serien av husportaler till trappan norr om 2:an.
3. Trivial, särskilt som jag passerade 3:an på väg till 2:an.
4. Upp för serpentinen igen. Tror att det var fel och att man hade tjänat några sekunder på att runda höger.
5. Fel igen. Rätt hade varit att ta samma portaler och trappa som var optimala till 2:an. Själv tänkte jag mig upp på stora genomfartsleden. Genomförde det uselt och hamnade först i återvändsgränd precis söder om leden. Väl uppe på leden såg onaturligt nog mina ögon en möjlighet. Jag stannade till för att bekräfta att det faktiskt fanns en trappa strax norr om strecket mot femman. Glad i hågen över denna skarpsynthet. Vek jag in på gården och tog den vägen till kontrollen. Men det visade sig vara ytterst tveksamt om det verkligen var snabbare. Trappor stjäl tid, speciellt nerför! När jag berättade denna sekvens för brorsan i mål påtalade han gården jag drog igenom var tomt! Hade ingen tanke alls på det under loppet. En tomt går inte att snacka bort. DISKAD!
6. Trivial
7. Kändes självklar att vända och gå vänster huset. Rätt!
8. Inget att snacka om.
9. Tror att det var rätt att vända den väg jag tog. Jämförelse med Egil som sprang höger indikerar att så var fallet.
10. Trivial
11. Fel! Visserligen en poäng med att springa där man redan varit. Men lång trappa nerför tar mycket tid. Tror att vänstervägvalet (förvisso även det med en nerförstrappa) hade varit några sekunder snabbare.
12. Inte jättefel, men tror att det hade varit bättre (vilket jag faktiskt nästan höll på att göra) att gå höger under portalen direkt efter bron och ta kontrollen nerifrån. Snabblöpt tills jobbig klättring mot slutet. Men ändå ett par höjdkurvor mindre än över toppen.
13. Trivial. Lite läskigt nerför.
14. Fel igen! Sprang ner mot vattnet. Det var snabbare övre vägen.
15. Rätt!
16. Katastrof! Antog förhastat att det naturligtvis måste vara så jobbigt att man skulle ovanför branten och behöva runda densamma och ta höjd. Genomförde detta bara för att inse att det inte fanns någon kontroll däruppe. Kontrolldefinitonen bekräftade det ödesdigra misstaget. Torskade väl en-och en halv minut (en hel evighet i sprint) i ren tid. Mera om man räknar med att det var väldigt jobbigt att klättra upp. Kostade fart resten av banan.
17. Vet inte om det var rätt att springa tillbaka via 15. Ser längre ut, men kanske var det ändå lika snabbt eller snabbare.
18. Blev inte närmaste vägen, men hyfsat bra. När jag gick upp där jag gick var det lika bra att runda huset vänster.
19. Har lite synpunkter på kartans behandling av branten nedanför kontrollen. Det var brant hela vägen. Vågade inte hoppa nerför av rädsla att bli diskad, så jag fick vända upp och gå ner längs husväggen. Kostade sekunder. Resten inget att säga om.
20. I princip självklar löpning.
21. Rätt att runda nedanför.


Visa kommentarer (0)
 
Stockholm City Cup 1 (2013-05-22) Stockholm City Cup 1 (2013-05-22)