Stocholm City Cup 3 (2013-06-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Zinkensdamm - Tanto
Arrangör: Södertörn/Sundbyberg
Distans: Spring H17-
Sträcka: 2570 m
Sträcka: 3.66 km
Tid: 24:00
Så var sprintsäsongen över. Synd, för jag behöver verkligen öva! Verkar som att sprintdisciplinen skoningslöst avslöjar en hel hög av mina svagheter som orienterare. Framförallt bristen på framförhållning, men också oförmågan att läsa detaljer i fart, se vägval som avviker kraftigt från linjen och ha koll på kontrolldefinitioner. Dessutom blir jag väldigt trött av lite högre fart.
1. Startar vid en fotbollsplan. Hur svårt kan det va? Ändå begriper jag mig inte på startpunkten och snitslingen till densamma. Så istället för att lägga upp en plan åtminstone till första kontrollen får jag ägna all fokus att förstå var jag är. Märkligt dåligt! Kan det ha varit för dålig mental förberedelse i startfållan? Vet inte om det hade spelat så stor roll med höger-eller vänstervägval. Fast att börja vänster och sedan vända och ta höger är helt säkert inte optimalt.
2. Lurad! Tog inte den extra sekund som behövdes för att se att vägvalet rakt fram inte existerade. Stod still ett tag när jag såg att så var fallet. En tanke som flög genom skallen var om jag verkligen var på rätt ställe.
3. Trivial
4. Ämenvaf… Böjar höger vilket nog var fel, men inte så farligt. När jag trasslat mig upp på den större vägen blir det inget bra. Usel koll och går förbi trappan som jag skall upp. Ett hack fel står jag länge och undrar var i hela friden min trappa är. Vänder tillbaka, men är fortfarande fel i huvudet och tror att jag går upp i trappan höger om kontrollen! Innebär att jag går förbi kontrollen och viker vänster vid toppen av trappan. Sedan får jag inte kartan, min mentala bild och verkligheten att stämma. Totalt tappar jag en och en halv minut på kontrollen. Kan inte skylla på kontrolldefinitionen, den påverkade inte min prestation, fast nog är den lite märklig?
5. (GPS:en verkar inte ha fått med min kontrolltagning…). Tyckte att jag var bra, men det var nog inte bästa vägen. Fortsätta framåt. Tunneln norrut, korsat strecket och ta trappan söderut hade gått snabbare.
6. Jag sprang söderut direkt över första gården. Var inte bästa.
7. Nästan trivial.
8. Otroligt nöjd att jag såg öppningen på andra sidan fotbollsplanen på kartan. Men där tog det positiva slut. Man skulle ha sprungit hela stora berget åt höger. Men det vidvinkelseendet för vägval saknar jag helt. Ärligt talat tänkte jag inte mycket på höjdkurvorna Trodde att svårigheten låg i att ta sig igenom de blockerande tomtområdena på minst dåliga sätt. Storseger för banläggaren! Jag rundade i alla fall branterna bra, men i stället för att fortsätta åt väster via 11:an, så klättrade uppåt. Blev så trött att jag helt omotiverat valde att vänta med de två sista höjdkurvorna. Väl där borde jag gått runt österut till kontrollen. Men jag vände uppåt och trasslade mig genom tomtområdet.
9. Funderade på om jag skulle springa längs vattnet och ta kontrollen från sydväst, men valde trappan. Tror att det var rätt.
10. Tog tid neråt. Nöjd att jag inte valde den vägen upp.
11. Här var orken slut. Tog oändlig tid. Blev dessutom väldigt osäker när jag skulle ta kontrollen uppifrån.
12. Äsch, rätt hade varit att fortsätta neråt och haka på vägen vid staketet. Att börja uppåt och sedan trassla sig ner min väg tog onödig tid.
13. Inget att snacka om. Vänstervägvalet kanske något kortare, men inte uppenbart snabbare.
14. Nästan trivial
15. Trivial
Visa kommentarer (0)
 
Stocholm City Cup 3 (2013-06-12) Stocholm City Cup 3 (2013-06-12)