Trekvällars E2 (2013-07-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Saltsjöbaden
Arrangör: Ravinen
Distans: H40
Sträcka: 3,3km
Sträcka: 4.18 km
Tid: 35:37
F-n, så här mycket otur i huvet får man bara inte ha. Tror att jag kollade åtminstone tio kodsiffror, men inte den jag behövde. Jäkla trist att vara ute ur sammandraget.
I övrigt knepigt lopp utan flyt i orienteringen. Tyckte att det var svårt.
1. Trodde att jag var betydligt högre i backen när jag vek av. Det var gult hela vägen. Tyckte jag. Ansåg dessutom att jag tog mig igenom ett litet grönområde. Å så var det mycket sten som både kunde varit prickar, tringlar och kanske till och med någon sten. Blev klart förvirrad. På kartan ser det annars rätt platt ut med bara en punkthöjd. Verkligheten var en helt annan. Tyckte att det kryllade av punkthöjder och fick ingen ordning på höjdkurvorna. Tog tid, ändå kändes det som att jag hade tur som kom rätt så pass kvickt.
2. Rätt hade varit att runda västerut på stig med fin ingång mellan masterna. Fast i ärlighetens namn sparar man väl bara en enda höjdkurva jämfört med min uppenbara väg uppför slalombacken. I ringen var det återigen trassligare i naturen än på kartan. Liten krok.
3. Äsch, som vanligt såg jag inte fällan med branten nerför vid utgången. Kostade! Sedan blev det en usel trasslig väg till kontrollen. Skulle ha gått upp på toppen för bättre löpbarhet. Svårt att läsa. Inte bra, men återigen kändes det som att jag hade lite tur. Kunde lätt ha villat bort mig mera.
4. Lite väl stor högerbåge blev det. Mer än jag tänkt. En lätt högerbåge var dock rätt.
5. Ok
6. Äsch, fattar inte att jag tappade koncepten när jag tog mig upp på kontrollhöjden. Drog helt omotiverat åt fel håll. Märkligt eller snarare helt oförklarligt eftersom jag visste var jag gick upp.
7. Ren löpning. Spå och nästan led.
8. Utom tävlan, tiden avstängd.
9. Försökte hålla fart, trivial orientering i tratten mellan väg och järnväg.
10. Valde att undvika branterna. Rätt tror jag trots att det ser ut som en rejäl krok.
11. Valde att gå upp, kändes rätt.
12. Så det oförklarliga. Tror att nyckeln att förstå missen ligger i branterna. Om jag skall gripa efter halmstrån för att skylla ifrån mig så skull jag utan att på något sätt vara säker kunna ifrågasätta branterna på kartan. Uppfattade det som att det var väldigt svårt att ta sig upp rakt fram, så jag rundade kraftigt. Var rätt säker på att jag borde ha passerat första brantsamlingen så den förklaring som passade in var att jag rundade andra brantsamligen. Sedan fick jag springa fram och västerut en bit och tyckte då att jag bara måste vara rätt när jag såg några som stämplade kontrollen. Men det går narturligtvis inte att förklara bort kontrollen placering i förhållande till kärret.
13. Stannade och tyckte att kontrollen skulel ha varit mycket högre upp. Ett vanligt trötthetstecken att inte våga tappa höjd. Rädslan att behöva klättra upp igen är inte försumbar för en trött orienterare. Såg andra som drog ner mot kontrollen och fick helt klart hjälp av detta.
14. Sprang fortare än jag hade ork. Försökte närma mig en gubbe och lyckades.
15. Drog om i början på upploppet. Men han svarade och jag fick ta i för att komma först.
Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars E2 (2013-07-02) Trekvällars E2 (2013-07-02)