Trekvällars E3 (2013-07-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Saltsjöbaden
Arrangör: Ravinen
Distans: H40
Sträcka: 6,5km
Sträcka: 7.82 km
Tid: 61:48
Hopplös löparbana. Ändå så var det orienteringen som inte funkade! Samma icke-flyt som i går vid kontrollerna. Min analys landar i att det är så enkelt att jag haft lite mindre kartkontakt jämfört med måndagen (bortsett då från min halvö-utflykt den dagen). Mindre kartkontakt = mindre flyt. Man kan tycka att man borde ha fattat det vid det här laget. Det positiva är att jag rent löpmässigt orkade hålla fart på ett sätt som jag inte känner igen på den här sidan årsskiftet. Lite märkligt kan man tycka tredje dagen. Men när jag tänker efter känner jag igen det från tidigare trekvällars. Det var i alla fall samma sak förra året. Kanske min gamla kropp behöver ett par tävlingsdagar för att komma igång.
1. Valde stigen höger. Nöjd med det. Men sedan vek jag av en liten stig för tidigt vilket blev till ett parallellfel och en bom.
2. Rätt trist.
3. Ofantligt trist.
4. Jättetrist
5. Extremt trist.
6. Plötsligt kul! Inte sträckan, men snitslat som på kartan var det inte. Resulterade i att de två damerna i egenskap av funktionärer fick lite att göra. ”Hallå, hallå” fick de ropa för att få in mig i fållan. Lite lustigt också att jag efter att de släppt sitt intresse när jag väl var i fållan plötsligt befann mig bredvid den igen (syns inte på GPS:en). Men det ordnade sig. Jobbigt upp till kontrollen efter all löpning.
7. För första gången i livet tror jag att jag observerade nedåtbranter som blockerade en snabb väg på linjen. Bra! Men beslutet att då välja att då gå höger var inte bra. Tvärtom uselt. När jag så småningom vände mot kontrollen dröjde det inte länge förrän jag började tänka på annat. Den här gången var det banläggningen. Drog mig till minnes tredjedagen förra året som också var väldigt löpintensiv och att jag då reflekterat att det kanske ändå finns en poäng med olika karaktärer på banorna under en tredagarstävling. I år dessutom rätt begripligt att någon dag inleda längs golfbanan. Ändå är det svårt att slå bort besvikelsen. Ja, ungefär så gick väl tankarna och plötsligt hade jag ingen aning om hur långt jag hade sprungit. Hade förvisso en (faktiskt helt korrekt teori om var jag var), men osäkerheten smög in och ökade med ett mäktigt crescendo! Jag fick vända tillbaka lite och dra österut. Läste in mig i grönområdet och började om därifrån.
8. Tänkte förlänga med branterna, men höll för dålig koll på riktningen så det förlängningen blev alldeles för lång.
9. Under inledande väglöpningen hade jag faktiskt tjuvkikat lite på resten av banan. Enda resultatet blev att jag till 9:an kom fram till att gå ut norrut till stigen. Men när jag stämplat åttan så upptäckte jag att jag korvat till hela östra delen av kartan till en boll inuti plastfickan. Tog mig hundra meter på sträcket innan jag fick ordning på pappersbollen. Sedan försäkte jag att dra mig norrut, men misslyckades kraftigt. Jag nådde aldrig stigen i norr. Däremot lyckades jag pricka in grönrastret. Som kronan på verket gjorde jag bort mig i ringen och lade tid för långt ner.
10. Dålig riktning och som vanligt i nerförs-sluttning vågade jag mig inte ner tillräckligt.
11. Bestämde mig för att nyttja stig och runda till höger. Men avslutningen blev riktigt dålig och tveksam.
12. Blåste på rätt bra (med mina mått mätt).
13. Bra!
14. Äsch, riktigt dåligt uppe på höjden. Började leta två(!) gånger innan jag var tillräckligt långt.
15. Självklart lyckades jag pricka det gröna i kärret fast avsikten var att gå sydöst om detsamma. Fick lite extra fart på slutet när jag såg Dannes AIK-tröja.
16. Drog förbi Danne som klokt inte lät sig stressas.
Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars E3 (2013-07-03) Trekvällars E3 (2013-07-03)