Sommarserien (2013-07-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Flottsbro
Arrangör: Mälarhöjden
Distans: Öppen, Bana B
Sträcka: 6,1km
Sträcka: 7 km
Tid: 55:58
Tänkte fokusera på kartkontakten i dag, eftersom det var det jag tror brast under trekvällars. Gick väl sisådär. Egentligen inget vidare. Annars var värmen en utmaning. Började lite övermodigt och fick väldigt snart betala för det. Så måningom kunde jag ändå komma upp i en för mig hyfsad lunk igen.
1. Start och mål var flyttade och stämde därmed inte med kartan. Kanske borde man ändå ha sprungit till startpunkten, men det hade jag inte en tanke på. Helt ok annars, fast som sagt lite för fort uppför backen.
2. GPS:en inget vidare. Följde stigen runt kröken och gick upp i den breda sänkan. Bra! Såg Fredrik stämpla och fick lite hjälp av det.
3. Äsch, dålig koll på kart och kompass. Dessutom riktigt trött och långsam efter inledningen. Fattade inte var jag korsade sankmarken och väldigt märkligt inte heller var jag korsade stigen. Det positiva var inläsningen uppe på höjden som jag är riktigt nöjd med. Så pass bra brukar jag inte hantera att jag hamnat snett.
4. Blev inte bra. Man skulle gått i en båge på andra sidan strecket och korsat kraftledningen där det inte var så tätt grönstreckat. Men i skogen uppfattade jag inte att det var någon skillnad. Där jag gick var det trassligt. Riktigt långsamt. Kontrolltagningen bra!
5. Äsch dålig krok upp mot kontrollen. Lät mig påverkas av andra löpare inklusive brorsan. Sedan trodde jag att jag gått upp på gula höjden i ringen norr om kontrollen när jag i verkligheten var något kort och höger. Stämplade samtidigt som Fredrik.
6. Bra plan och hyfsat genomförande. Borde kanske ha sprungit stig lite längre. Men det låg avverkat timmer över stigen som jag var tvungen att runda. Då kändes det naturligt att fortsätta i terrängen. Trögt uppför backen. Lite osäker avslutning.
7. Kom en lirare bakifrån som jag lät mig påverkas av. Dels ökade jag farten och dels gled jag i riktningen (han var ännu längre till höger). Dåligt!
8. Märkligt! Min plan var att göra som jag gjorde! Efteråt pratade jag med Fredrik om att det var så man borde ha gjort. Dvs runda det grönstreckade och nyttja stig. Det märkliga är att i skogen trodde jag att jag hade misslyckats! Fattade alltså inte att jag faktiskt hittade stigen så tidigt som jag gjorde. Var också tämligen säker på att jag bökade mig fram rätt långt i grönstreckad terräng. Avslutningen efter klättringen blev inte så rakt på som jag hade tänkt. Inte så dumt att förlänga med den tydliga limpan med branterna. Men förlängningen blev lite onödigt lång.
9. Valde bort högra stigvalet rätt enkelt. Klättring upp på slutet lockade inte. Tror att det var rätt att gå ovanpå som jag gjorde, men vänstra stigen kanske var ett hyfsat alternativ.
10. Rätt självklart tyckte jag, både vägvalsmässigt och genomförandemässigt.
11. Tyckte att jag orkade sträcka ut hyfsat även om den riktiga spurtfarten inte gick att uppbringa.
Visa kommentarer (0)
 
Sommarserien (2013-07-09) Sommarserien (2013-07-09)