Höstlunken Ö8 (2013-11-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skogås
Arrangör: Snättringe
Distans: Ö8
Sträcka: 5,1km
Sträcka: 6.56 km
Tid: 53:57
Igår undrade jag om jag skulle orka runt eller om jag skulle behöva korta av. Ändå lockade Ö9:an. Men jag tog mitt förnuft tillfånga och valde Ö8, vilket absolut inte var i underkant.
1. Egentligen diskad! Långt efter målgång upptäckte jag reastreringen över ravinen direkt efter startpunkten. Men några avspärrande snitslar fanns inte och jag misstänker att det inte bara var jag utan en betydande andel löpare som inte uppmärksammade detta. I övrigt en helt ok inledningskontroll.
2. Bättre att söka vitt öster om sträcket!
3. Bra till ovala grusplanen. Att söka stigen till höger därefter inte fel, men inte så defensivt som jag gjorde. Kunde gott ha fortsatt på linjen. I avslutningen blev jag lurad av ett par gubbar som låg höger om mig, så jag gick upp fel i ringen. Rättade dock snabbt.
4. Helt ok.
5. När jag kom ner på stigen såg det illgrönt ut framför mig, därav ”stighörnet”. Resten bra!
6. En fulkomligt usel utgång utan kompass. Hamnadeonödigt i det gröna. Det enda positiva var att jag insåg att jag kom ner på ”fel” stig. Kändes klokt att runda det stora gröna trots omvägen. Hörde dock efteråt att det inte varit så farligt.
7. Katastrof! Såg åttan och siktade på den. Började läsa vägval från sjuan fast jag just tagit sexan. Tänkte (från 7:an räknat) undvika det gröna genom att gå norrut mot uppfångande pipeline, kraftledning och därefter väg. Brydde mig därför inte så mycket om kartan förrän det dök upp ett hus framför mig! Tog några sekunder att inse vad jag hade gjort. Bara att vända tillbaka för att ta sjunde kontrolför att ta sjunde kontrollen.3½ minuter bort helt i onödan. Om jag undvikit detta hade min lunk räckt till en sjätteplats i det 90 man starka startfältet.
8. Inga problem (lustigt nog struntade jag i min tidigare plan att gå norrut för att undvika grönt)
9. Försiktig, kändes lurig av någon anledning.
10. Bra väg.
Visa kommentarer (0)
 
Höstlunken Ö8 (2013-11-03) Höstlunken Ö8 (2013-11-03)