Ensked lång (2014-04-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ågesta
Arrangör: Enskede
Distans: H40 Lång
Sträcka: 7,9 km
Sträcka: 9.56 km
Tid: 78:25
Nä, idag orkade inte kroppen och knoppen hela vägen.
1. Äsch missade startpunkten och därmed chansen till kortare vägval. När jag insåg att jag redan hade passerat var det för sent att vika av stigen. Trist start.
2. Vägvalet gav sig efter hand, blev rätt bra.
3. Efter stämpling försökte jag peka ut för Göran var vi var. Hoppas att jag inte lurades alltför mycket. Jocke kom i kapp och jag hakade på lite halvhjärtat i för högt tempo, vilket jag säkerligen kan ha fått lida för senare i loppet. Hade kontakt fram till trean (vi hade samma kontroll), mest för att Jocke sprang mer sick-sack än vad jag gjorde.
4. Ingen vidare riktning, men jag räddade upp det.
5. Lite vingligt.
6. Äsch, att söka stigen var väl kanske inte fe eftersom det gav en bra ingång, men måste springa genare än vad jag gjorde. Använde jag kompassen alls?
7. Vägvalet känns rätt, men jag blev otroligt trött i det här läget. Segt över kärret och knappt styrfart uppför. Funderade allvarligt på att bryta loppet!
8. Tog mig samman för en hyfsad kontroll.
9. Urkasst, bara på inre kompassfrån början vilket maximerade det gröna. Sedan när jag väl började använda kompassen hittade jag på ett nytt hyss! Använde kartkanten och 90 grader fel! Men hallååååå! När jag insåg vad jag höll på med fanns inget alternativ till att trassla ytterligare grönt fram till stigen. Sedan bet jag ihop och klarade resten av kontrollen på ett hyfsat sätt, även om jag farten inte var något att skriva hem om precis.
10. Strax efter utgången skymtade jag Fredrik för första gången som startade 6 minuter tidigare. Hyfsad koll.
11. Rätt nöjd med denna. Vägval för att få tydligast möjliga höjdkurvor att läsa på upp mot kontrollen. Ikapp Fredrik vid stämpling som kom mer från vänster.
12. Hade en tanke att sikta höger ut mot stigen för att undvika grönt. Men efter hand gillade jag inte att det skulle bli för långt så jag maxade min vana trogen det gröna. Rätt hade varit att gå vänster! En bit efter Fredrik på stiglöpningen orkade inte riktigt hålla samma fart utan tappade några centimeter för varje steg. Sedan tycker jag att jag utifrån kartan gjorde ett korrekt vägval för att undvika det grönblåa. Tog store stenen söder om äckelkärret, men sedan måste jag ha undvikit att slå en blick på kompassen. Missade därmed höjden som skulle leda mig till kontrollen vilket blev till något slags parallellfel. Minutrarna rann iväg innan jag begrep. Tror att huvudförklaring helt enkel är för dålig kondis. Fanns inget kvar till hjärnan.
13. Bara bedrövligt. Började enligt plan, men hade sedan plötsligt en tydlig stig under fötterna. Visste att det inte var den jag borde ha utan att jag var uppepå höjden. Men gjorde jag något åt det? Nä inte ett smacka. Tröttheten föreslog planen: Äh lunka på tills du ser kraftledninge och vik tillbaka höger då. Helt obegripligt, men det var precis den planen jag följde.
14. Inga problem, försökte stå på.
15. Roligt att jag lyckade hitta sämsta nedgången vid branten. Kartläsning? Nä!
16. Spurtade på, men det räckte inte. Kunde i mål konstatera att jag tappade mer än sex minuter på brorsan från kontroll 11.
Visa kommentarer (0)
 
Ensked lång (2014-04-13) Ensked lång (2014-04-13)