Påsk-OL (2014-04-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Barva
Arrangör: Kjula
Distans: H40
Sträcka: 6,9km
Sträcka: 8.13 km
Tid: 66:26
Upplevde att det fanns lite mera ork i dag. Försökte med lite längre steglängd så jag tror att jag rörde mig något fortare i skogen utan att det verkade kosta mer kraft. Fast det kan ha varit ren optimistisk inbillning. Usel tredje kontroll. I övrigt lite vingligt riktningsmässigt och några dåliga avslutningar i ringen. Tyder på dåligt fokus! Det räcker inte att vara i närheten av kontrollen!
1. Snäll första kontroll. Sånt gillar vi! Lite överförsiktig, men det kan man nog kosta på sig.
2. Planen var att runda det gröna och gå nere i det platta vita. Men jag tyckte att det såg ut att vara lika trassligt överallt. Hade nog varit bättre att studsa på de gula fläckarna under linjen. Vänstervägvalet ser lite trevligt ut, men alltför långt?
3. Började på linjen, men bestämde mig för att det vore säkrare och antagligen snabbare att gå upp. Sagt och gjort. Sedan rullade tvekan in. Tyckte inte att jag var framme men plötsligt fanns stenar överallt! Kunde inte annat än att korrigera min verklighetsbild och tro att jag ändå var i ringen. Fortsatte ändå en bit och när stenarna upphörde framåt vände jag först ner och sedan tillbaka. Hittade en kontroll som satt vid en grop. Stod still länge innan jag lyckades hitta kartans enda grop, närmare tvåan än trean! Vilka pajaskonster! Försiktigt letade jag mig därifrån rätt.
4. Ville undvika hygget så jag satte kurs mot vägen. Lite trassligt här och var. Valde bort att runda på vägen, kändes alltför långt. Rätt bra koll, men slarvade vid avslutningen, vilket kan ha kostat nästan en halv minut.
5. Dålig utgång, blev plötsligt osäker på om jag skulle bomma vägkorsningen och fick vika av brant för att vara säker. Riktigt dåligt, inget fokus. Sedan bra, hade koll vid stora stenen, men fortsatte i fel riktning i stället för att säkert ta nya tag mot kontrollen. Ytterligare en halv minut på minuskontot.
6. Inte så tokigt, varken plan eller genomförande
7. Lyckades hitta trasslig väg till flodövergången. Inte bra. Sedan rätt bra. Ett par tvek uppe på höjden, men bättre det än att springa fel.
8. Ett par tvek igen på vägen för att säkra branten drygt halvvägs. Valde att runda höjden, vet inte om det var rätt.
9. Tog en mugg vatten efter stämplingen. Ingen riktig plan för starten, men sedan hyfsad koll, räknade in diken, höjd med sten och fyra öppna områden.
10. Försökte undvika det gröna, men det var rätt trassligt hela vägen. Sökte löpbarhet med ljus och lykta på bekostnad av riktning. Slog på den lilla höjden (flax) och kunde därifrån ha defilerat. Men lät mig påverkas av andra löpare på väg in i ringen och fladdrade runt. Usch!
11. Märkligt siktade jag på stenen. Varför då? Den är ju inte i närheten av ringen.
12. Helt ok.
13. Dålig riktning, men inte svårt att läsa och korrigera det. Återigen en halv minut bortslarvad i ringen. Sprang till fel brant.
14. Tveksam utgång vilket resulterade i osäkerhet halvvägs. Men avslutningen bra på grund av att jag lyfte blicken och såg kontrollen på långt håll från ringkanten.
15. Godkänt.
16. Valde att inte ta höjd. I verkligheten sprang jag förstås inte genom bygdegårdens staket två gånger.
Visa kommentarer (0)
 
Påsk-OL (2014-04-19) Påsk-OL (2014-04-19)