Järfälla Medel (närtävling) (2014-04-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lillsjön
Arrangör: Järfälla
Distans: ÖM8
Sträcka: 5,0km
Sträcka: 6.45 km
Tid: 48:48
Finns bara en fråga att ställa: Är jag verkligen så här dålig?
1. Tycker att jag har hyfsad koll, men blir osäker på väg in i ringen. Läser in mig, möter brorsan som startade tre minuter för på väg tillbaka. Lite förvirrande, men jag visar styrka och ignorerar honom. Springer upp till min sten och då blir det fel. Dels för att jag inte skall ha stenen dels för att det är en dubbelsten, en normalstor som skulle vara med på vilken karta som helst och en extra large. Kartan visar dock endast en sten och jag står still förvirrad och försöker desperat hitta dubbelsten på kartan. Då kommer Fredrik tillbaka och stämplar den väl gömda kontrollen nedanför näsan jag står på. Ingen vidare start, att Fredriks är ännu sämre blir man ju inte gladare av.
2. Bra kontroll, fast inte min förtjänst. Följde efter Fredrik.
3. Något bättre utgång en Fredrik gjorde att jag kom före ut på stigen. Inte bra med släktkontakt. Resultatet blev att plan och vägval uteblev helt. Både beståndsgräns höger och beståndsgräns vänster ser så här i efterhand ut som fullgoda alternativ. I stället drog jag rakt över det jämra hygget. Värre ändå var at jag helt oförklarligt ignorerade trean på kartan. Redan från början hade jag siktet inställt på fyran. Hur förklarar man det? Dråpligt ändå att jag springer rakt över trean utan att bry mig om den. Jag upprepar: Hur fölkarar man det? Rätt nöjd när jag tar fyran. Tar sikte mot femman men då plötsligt ringer en varningsklocka: Femman? Men jag har väl bara tagit tre kontroller? Tillbaka i det gröna trasslet för att ta trean.
4. Tillbaka mot fyran. Går sämre denna gång vilket resulterar i en liten krok. Ofattbart!
5. Har hyfsad koll, men tvekar lite osäker på var jag är i sidled. Kolar en sten som saknar kontroll. Då kommer Egil som startade tre minuter efter dundrande. Han försöker lura mig genom att fejk-stämpla bakom en annan sten som inte heller finns på kartan. Jag släpper Egil åt sig öde och gör min egen krok, innan jag hjälper mig själv och en annan gubbe till kontrollen.
6. Rätt bra koll på höjdkurvorna, men så skymtar jag Egil som stämplar en kontroll en bit fram. Gubben jag hjälpte vid femman rör sig snabbare än jag och det ser ut som att även han stämplar. Det räcker för mig och jag viker av ditåt. Att det är en sten i sluttning vilket inte är vad jag skall ha rör mig tydligen inte i ryggen. EJ GODKÄND!
7. Äntligen en bra kontroll, första i dag!
8. Ut på stigen, genar genom passet, skär hörnet, därefter rent trälig stiglöpning. Känner att jag på grund av trötthet är passiv på hälarna. Avslutningen kontrollerad, men det tar tid i centrum av ringen på grund av att jag måste veckla upp kartan och kolla kontrolldefinitionen. Höjdens utbredning är betydande och man måste veta på vilken sida man skall leta för att finna skärmen.
9. På väg ut ser jag att Egil är efter på väg mot åttan. Bestämmer mig för att nyttja höjdens riktning för att komma rätt. Funkar fint.
10. Helt ok!
11. Tveksam i ringen, kunde ha varit bättre.
12. Hyfsat hela vägen, men återigen massa tid bort i centrum av ringen. Står på en punkthöjd och undrar varför den saknar kontroll. Då kommer Egil och stämplar 15 meter bakom mig åt vänster.
13. Följer efter Egil, fast hänger inte med i tempot. Upp mott höjdem, stämmer av stenen. Sedan gör jag ett nybörjarmisstag. I stället för att nyttja kompassen springer jag på helt felaktig inre riktnignskänsla. Kanske för att hoppas se Egil stämpla. Irrar runt. Upp på höjden för att ta kompass. Ignorerar resultatet och irrar på samma ställe lite till. Är jag så här dålig? Upp på höjden igen och ny kompass. Nu funkar det.
14. Ok.
Visa kommentarer (2)
 
Järfälla Medel (närtävling) (2014-04-20) Järfälla Medel (närtävling) (2014-04-20)